Acord entre la CCMA i l’Ajuntament de Valls per promoure i difondre les activitats de les Festes Decennals de la Candela 2021+1

Acord entre la CCMA i l’Ajuntament de Valls per promoure i difondre les activitats de les Festes Decennals de la Candela 2021+1

> La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l’Ajuntament de Valls han firmat un conveni de col·laboració per difondre i promocionar la propera edició de les Festes Decennals de la Candela, que començaran aquest 28 de gener i que compten amb la distinció de Festa Patrimonial d’Interès Nacional.

Segons aquest acord, els mitjans de la CCMA difondran i informaran de les activitats culturals que es duran a terme durant la celebració de les Festes Decennals de la Candela, organitzades per l’Ajuntament de Valls amb un programa d’actes farcit d’artistes de renom internacional. 

Del 28 de gener al 6 de febrer, tindran lloc a Valls les Festes Decennals de la Candela 2021+1, una de les celebracions amb més tradició i pòsit patrimonial de Catalunya. Des de fa més de dos segles, tots els anys acabats en “1”, és a dir cada deu anys, la ciutat de Valls ha celebrat de manera ininterrompuda i de generació en generació les també conegudes com a “Festes de la Llum”. A conseqüència de la pandèmia, però, l’any passat la seva celebració es va haver de posposar per primer cop a la història.

Aquest any, les Festes de la Llum convertiran la ciutat de Valls en un autèntic passeig lumínic per commemorar el centenari de les primeres lluminàries elèctriques. La cavalcada de la llum amb l’espectacle “Fiers a cheval”, dels francesos Compagnie des Quidams, i l’espectacle de lluminàries musicals “Omega” inauguraran les Decennals 2021+1 aquest divendres 28 de gener

En aquesta edició s’estrenarà “Candela’m”, un impactant mapping projectat sobre l’església de Sant Joan Baptista i el campanar més alt de Catalunya. A més, les Festes Decennals 2021+1 seran especials pel món casteller -Valls n’és la ciutat bressol-, ja que permetran celebrar la Trobada de Colles Castelleres

Pel que fa a les actuacions musicals, algunes de les propostes que es podran veure a la Vela Principal seran Oques Grasses, Beret, Rosario, Don Patricio, Rozalén, La Oreja de Van Gogh, Macaco i La Pegatina. I el concert “10 de les Decennals” comptarà amb Buhos, Els Amics de les Arts, Els Pets, Itaca Band, Joan Dausà, Manel, Miquel del Roig, Maria Jacobs, Suu i Zoo.

I les arts escèniques estaran representades per María Bayo, Vivancos, Mayumana, “Quejío” en el seu cinquantenari, els musicals “La filla del mar”, “El Petit Príncep” i “Bye Monstre”, i la producció operística pròpia “La flauta màgica”.

Distingides com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya, les Decennals, d’origen religiós, han esdevingut una celebració extraordinària que inclou un ampli ventall de propostes artístiques culturals, populars, esportives, infantils i lúdiques. Les festes, celebrades des de l’any 1791, són úniques per la seva periodicitat, magnitud, dimensió espectacular, pel seu caràcter patrimonial, per la confecció participativa del programa i també per la gran varietat d’actes de tots els àmbits que l’integren.

Aquest acord s’emmarca en la missió de promoció i difusió de la cultura que té la CCMA, i en el seu compromís per garantir la cobertura dels grans esdeveniments culturals i dels festivals més rellevants del país, a través de la col·laboració amb les institucions que treballen per fomentar la cultura, l’educació, la creació i la innovació.

 

VALLS · 27 DE GENER DE 2022