Tornen els tallers educatius sobre el control de la diabetis

Tornen els tallers educatius sobre el control de la diabetis

El Grup de Treball de Salut Comunitària de Valls, després de la bona acollida aconseguida en els anys anteriors, aquest 10 de febrer de 2022 inicia una nova edició del cicle de tallers sobre “La diabetis, una malaltia que pots controlar”. La iniciativa sorgeix d’aquest grup de treball de la Regidoria d’Acció Comunitària, Participació i Igualtat i compta amb la participació de personal sanitari i tècnics de l’Equip d’Atenció Primària Doctor Ignasi Sarró de Valls, el Pius Hospital de Valls, el Patronat Municipal d'Esports i l’Institut Pere Mata, amb el suport i la coordinació del Pla Local d'Inclusió i Cohesió Social.

220209Diabetis

El projecte s’impulsa, any rere any, com a iniciativa municipal fruit del treball en xarxa dels diferents agents de la ciutat, tenint en compte el gran nombre de persones que pateixen diabetis. Està alineat amb l’objectiu general de la regidoria de treballar la salut comunitària des del punt de vista de la prevenció, per millorar la salut col·lectiva de la ciutadania a llarg termini i com una aposta de ciutat essencial.

Aquest dijous, 10 de febrer, se celebrarà una xerrada informativa a la sala d’actes de Vallsgenera, de 10:30h a 11:30h, per parlar dels sis tallers, de dues sessions cadascun, que es faran entre l’1 de març i el 5 d’abril a les mateixes instal·lacions de Vallsgenera. Les sessions tenen com a objectiu millorar la salut i la qualitat de vida de les persones que pateixen diabetis donant eines per fomentar estils de vida saludables i prevenir problemes de salut relacionats. L’educació constitueix la base fonamental del maneig de la diabetis i, per això, es comptarà amb diverses sessions pràctiques i participatives sobre aspectes com l'alimentació, el control de la diabetis, la medicació, la prevenció de les conseqüències, l'activitat física i la gestió emocional.

Les inscripcions a aquests tallers ja es poden realitzar al CAP Valls Urbà (carrer Vallvera, 8), al Pius Hospital (plaça de Sant Francesc, 1) o trucant al telèfon 977 63 60 24, o bé aquest dijous 10 en la xerrada informativa.

 

VALLS · 9 DE FEBRER DE 2022