Comença la quarta edició de l’escola de persones cuidadores

Comença la quarta edició de l’escola de persones cuidadores

Després d'un any d'aturada forçada per la pandèmia, aquest mes de febrer arriba la quarta edició de l'Escola de Persones Cuidadores. La iniciativa municipal sorgeix a través del Grup de Treball de Salut Comunitària, que està impulsat pel Pla d'Acció Comunitària Inclusiva de la Regidoria d’Acció Comunitària, i de l'Equip d’Atenció Primària Doctor Ignasi Sarró. El grup de treball està format pel mateix EAP i per la Fundació Vilaniu, el Pius Hospital de Valls, el Patronat Municipal d'Esports, el Centre de Salut Mental de Valls – Institut Pere Mata, la Creu Roja i les farmàcies de Valls.

220209PersonesCuidadores

L’objectiu de l’Escola és proporcionar les habilitats necessàries a les persones cuidadores per millorar la qualitat de vida de la persona dependent però també posar al seu abast eines per viure positivament l'experiència de cuidar els altres. És a dir, el curs ofereix la formació i les tècniques necessàries per tal que la persona cuidadora també se senti cuidada i resolgui els dubtes derivats de la seva tasca diària.

Les sessions d'aquest curs s’han iniciat el dilluns 7 de febrer i s'allargaran fins el 13 de juny. Consten de dues hores setmanals que es duran a terme els dilluns a la tarda, de 15:15h a 17:15h, a l’aula 3 de Vallsgenera (carretera del Pla, 37 A). Durant el curs, els participants podran adquirir coneixements sobre la mobilització dels malalts, el suport psicosocial, la informació de recursos socials i sanitaris disponibles, així com els aspectes legals sobre l'atenció al malalt dependent. Aquesta formació va a càrrec de professionals de l'àmbit sanitari, terapeutes ocupacionals, psicòlegs i treballadors socials. Per fer la inscripció, que és gratuïta, cal adreçar-se al CAP Valls Urbà de manera presencial, o bé trucant al 977 63 60 24.

VALLS · 9 DE FEBRER DE 2022