El Carnaval Infantil que organitza el Centre Cívic torna aquest any als carrers de la ciutat

El Carnaval Infantil que organitza el Centre Cívic torna aquest any als carrers de la ciutat

> La Rua Infantil de Carnaval tindrà lloc el divendres 25 de febrer a les 18h i començarà a la plaça del torrent del Titit

Ses Majestats, el Rei i la Reina Carnestoltes, seran aquest any les noves protagonistes de la Rua Infantil de Carnaval que organitza el Centre Cívic de Valls i que tindrà lloc aquest divendres, 25 de febrer, a partir de les 6 de la tarda. La seva arribada donarà el tret de sortida de la Rua, a la plaça del torrent del Titit.

Des d’aquest punt de la ciutat, els nens i les nenes presents podran rebre a Ses Majestats el Rei i la Reina Carnestoltes, que després d’un any amb Carnaval virtual, tornen a visitar la ciutat per portar la gresca i la disbauxa pels carrers.

Des de la plaça del torrent del Titit s'iniciarà un recorregut pels carrers Xiquets de Valls, Avenir, Germans Sant Gabriel, Jaume Mercadé, plaça del Pati, carrer de la Cort per finalitzar a la plaça del Blat, amb previsió d’arribada a les 18:30 h. Des d’aquest punt ses majestats es presentaran a la ciutat i, la música i la ballaruga ompliran la plaça per acabarà la festa amb un castell de foc.

El rei i la reina del Carnaval, la nova parella de la Rua

Una de les novetats de l'edició d'enguany serà la presència conjunta de la Reina i el Rei Carnestoltes, dos personatges que individualment ja havien estat presents en anteriors edicions del Carnaval. Amb aquestes dues figures es vol donar major presència de les dones en l'imaginari festiu infantil, atorgant-li a la Reina una paper coprotagonista.

Ses Magestats, el Rei i la Reina Carnestoltes, seran qui presidiran els actes festius de Carnaval, encarnant en la seva figura tots els colors, virtuts i vicis.

La direcció artística de la Rua Infantil de Carnaval va a càrrec de Raul Molina, la interpretació del Rei i la Reina Carnestoltes és de Marc Torres i Marta Marín, respectivament i, la caracterització dels personatges a càrrec d'Aitana Sànchez.

Per Carnaval, disfressa’t i posa’t la màscara

Amb el lema: «Posa’t la màscara a totes hores, deixa les penes i l’estrès que el Carnaval Infantil ho posa tot del revés!», al Carnaval Infantil d'enguany torna a donar protagonisme a la màscara, un element iconogràfic de tots els carnavals del món. Així, des de poc abans de les 6 de la tarda es començaran a repartir màscares entre els i les assistents a la plaça del Titit i se'ls demanarà que se la posin en el moment de l’arribada de Ses Majestats: el Rei i la Reina Carnestoltes. Les caretes són obra del dissenyador vallenc Pol Vallvé, de Cossetània Edicions. 

Ses Majestats també conviden a tots els infants i adults que hi assisteixin a portar les seves disfresses.

Una Rua sostenible

Igual que, en edicions anteriors, no s’utilitzarà confeti durant el recorregut de la Rua per part del servei organitzador, el Centre Cívic. L'objectiu d'aquesta mesura és reduir l'impacte ecològic provocat per l'activitat i generar consciència de la necessitat d'adoptar mesures urgents per a mitigar els efectes del canvi climàtic. Al mateix temps, es convida al conjunt de la població a contribuir en la disminució de la generació de residus en actes festius. 

220216CARTELL carnavalinfantil

 

VALLS · 16 DE FEBRER DE 2022