Neix el projecte ‘Botigues Amigues’ per donar seguretat als infants quan van a peu a l’escola

Neix el projecte ‘Botigues Amigues’ per donar seguretat als infants quan van a peu a l’escola

> L’escola Baltasar Segú i una trentena de comerços estableixen itineraris segurs per a l’alumnat

220217Logo Botigues Amigues

L’escola Baltasar Segú, l’entitat Comerç de Valls i l’Ajuntament de Valls han posat en marxa el projecte ‘Botigues amigues’ amb l’objectiu de crear itineraris a peu que siguin segurs per a l’alumnat de cicle superior de primària quan es desplaça entre el domicili i el centre educatiu, tan d’anada com de tornada. La iniciativa compta amb la participació d’una trentena d’establiments comercials de Valls, identificats amb les enganxines de la campanya, els quals es comprometen a ajudar els infants si tenen qualsevol problema o dificultat.

La Regidoria d’Acció Comunitària, Participació Ciutadana i Igualtat dona suport al projecte ‘Botigues amigues’, ideat per l’escola Baltasar Segú i al qual s’hi ha sumat Comerç de Valls, amb la voluntat de fer una ciutat més segura per als infants. Això els empodera per ser capaços d’anar i tornar sols de l'escola a casa seva i alhora contribueix a millorar la mobilitat prioritzant els desplaçaments a peu per davant de l’ús del cotxe.

L’escola Baltasar Segú ha definit diversos itineraris urbans i ha buscat la col·laboració de comerços de cadascuna d’aquestes zones de la ciutat per tal que facin de botigues amigues dels infants. Així doncs, els mateixos alumnes van analitzar quins recorreguts solien fer per dins de la ciutat a l’hora d’anar a l’escola i els van agrupar per zones. Després, van contactar amb els comerços per saber-ne els horaris d’obertura per tal que coincidissin amb els escolars i van dissenyar el logotip i la resta de materials del projecte.

Els establiments col·loquen en llocs visibles les enganxines amb el logo identificatiu per poder ser fàcilment reconeixibles i signen un document de compromís pel qual han d’ajudar els infants si s’han fet mal, si s’han perdut, si els estan perseguint o si tenen qualsevol altre problema. La botiga disposa de targetes i enganxines amb els números de telèfon de l’escola Baltasar Segú (977 60 00 44), la policia local (977 60 13 13) i el 112, per si cal alertar-los d’algun incident.

L’escola Baltasar Segú va iniciar aquest treball el curs 2019-20 com a projecte d'investigació per presentar-lo a la First Lego League, que amb el lema ‘City shaper’ promovia iniciatives que fessin de les ciutats millors llocs on viure. L'alumnat, que aquell any feia 6è de primària, va elaborar un projecte que va ser reconegut per la regidoria d'Acció Comunitària. La pandèmia va aturar-ne la posada en marxa, però en l’actual curs 2021-22 l'alumnat de 5è l’ha recuperat i ara el pot implementar a Valls.

BotiguesAmigues3

VALLS · 17 DE FEBRER DE 2022