Valls promou l’ús del català com a llengua inicial en els establiments comercials i de restauració

Valls promou l’ús del català com a llengua inicial en els establiments comercials i de restauració

> Desplega la campanya ‘Digues Bon dia’ de la Plataforma per la Llengua

L’Ajuntament de Valls, l’entitat Comerç de Valls i la Plataforma per la Llengua impulsen la campanya ‘Digues Bon dia’ que vol promoure l’ús del català als establiments comercials i de restauració de la ciutat com a llengua inicial. Tot i que el català és la llengua emprada per la majoria de comerciants de Valls, és habitual expressar-se en castellà amb interlocutors que empren aquesta llengua, i ara amb la campanya es vol canviar aquesta situació. 

220223Catal

Les regidories d’Educació i Política Lingüística i de Comerç i Turisme, conscients que la fidelitat a la llengua catalana va perdent pes, promouen aquesta iniciativa en col·laboració amb Comerç de Valls amb l’objectiu principal d’apoderar els comerciants vallencs a mantenir-se parlant en català en les converses amb la clientela. Aquesta és una campanya que la Plataforma per la Llengua va idear amb la intenció de promoure l’ús de la llengua pròpia en espais quotidians com les botigues i els bars i els restaurants.

Educació i Política Lingüística i Comerç i Turisme es posen en contacte amb els comerços i els establiments de restauració per tal que s’adhereixin a la campanya ‘Digues Bon dia’ i enganxin uns adhesius identificatius a les portes d’accés als seus establiments per animar els comerciants i la clientela a parlar en català.

 

VALLS · 23 DE FEBRER DE 2022