Valls s’adhereix a la campanya “L’hora del planeta”

Valls s’adhereix a la campanya “L’hora del planeta”

> Dissabte 26 de març la ciutat apagarà els llums del punt més emblemàtic de Valls per lluitar contra el canvi climàtic

Valls se suma un any més a la campanya promoguda per WWF (World Wildlife Fund) en la lluita contra el canvi climàtic. El proper dissabte 26 de març s'apagaran durant una hora -entre dos quarts de nou i dos quarts de deu- els llums del punt més emblemàtic de la ciutat: el campanar de Valls i la il·luminació exterior de l'església de Sant Joan. Aquesta apagada simbòlica, a la que s'adhereix l'Ajuntament de Valls des de la Regidoria de Sostenibilitat i Serveis Ambientals vol promoure i potenciar l'actuació de tothom en contra del canvi climàtic.

Aquesta campanya global de mobilització contra el canvi climàtic organitzada per WWF va néixer a Sidney l'any 2007 i des de llavors s’ha estès a gairebé 200 països, milers d'empreses, centres educatius i entitats que sumen la seva veu per demostrar que un futur basat en les energies netes és possible.

Aquest és només el símbol d'un esforç constant per construir un futur sostenible. Cada vegada són més els municipis que se sumen a iniciatives en defensa del medi ambient i que adopten mesures d'eficiència energètica o reducció d'emissions en els seus programes de govern. Aquesta és la veritable hora que compta. La que sumada a "totes les hores d'esforç" converteixen els ajuntaments en autèntics vectors de canvi i superació de models energètics obsolets basats en els combustibles fòssils.

L'ONG posa el focus en el gran repte ambiental del canvi climàtic i en la necessitat d'augmentar l'ambició i accelerar els compromisos per demostrar que el camí cap a un desenvolupament sostenible, lliure d'emissions, està en marxa i és imparable.

WWF és una organització que vetlla per la conservació global de l'ambient i de la natura. Actualment és present a més d'un centenar de països, compta amb el suport d'uns cinc milions de persones i realitza més de 2.000 projectes a l'any.

A banda de l’adhesió de l’ajuntament, amb la iniciativa que proposa que el 26 de març de 20:30 a 21:30 hores, apagar el llum i actuar en defensa del planeta, es poden fer adhesions particulars, d’empreses, organitzacions i centres educatius sumant quilòmetres pel planeta. En aquesta iniciativa es pretén fer una carrera per lluitar contra el canvi climàtic i la destrucció de la naturalesa i demostrar que sumant esforços es pot salvar el planeta. Per participar només cal escollir un esport, una distancia i inscriure’s al web www.horadelplaneta.es

VALLS · 23 DE MARÇ DE 2022