La programació de primavera del Centre Cívic de Valls presenta més de 45 activitats

La programació de primavera del Centre Cívic de Valls presenta més de 45 activitats

> El període d’inscripcions s’ha iniciat aquest dilluns 4 d’abril a les dependències del servei

>Consulteu la programació

El Centre Cívic de Valls inicia després de Setmana Santa, a partir de dimarts 20 d’abril, la nova programació de primavera, amb més de 45 propostes d’activitats, entre les quals cursos, espectacles infantils, xerrades i tallers adreçats a persones de totes les edats. Les inscripcions, que s'han obert aquest dilluns 4 d’abril, es podran realitzar a les dependències del Centre Cívic (carrer Sant Pere, 2) de dilluns a divendres de 10 a 14 h, i els dimarts i dimecres, de 17 a 19 h. Les inscripcions a les activitats resten obertes fins a esgotar places.

En aquest nou trimestre es recupera l’activitat de Dona Fila i el grup de conversa en anglès, i es dona continuïtat a la majoria de cursos iniciats el passat trimestre. Per altra banda, es desdobla el curs de llengua de signes (nivell III i nivell I), a causa de l’èxit d’assistència i per a donar cobertura a persones que vulguin començar de zero. La majoria de les activitats que ofereix el Centre Cívic les realitzen persones i entitats de Valls i de la comarca, amb l'objectiu de potenciar i posar en valor les propostes del territori.

Especial Sant Jordi

La recuperació d’un escenari de normalitat ha permès programar activitats de carrer i obertes al públic en general. Una d’elles és l’espectacle infantil de Sant Jordi, que tindrà lloc a la plaça Pilar Prim (davant del Centre Cívic) que es realitzarà el divendres 22 d’abril a les 17 hores, així com el recital poètic a càrrec dels i les alumnes de català i tast de lletres que tindrà lloc el dilluns 25 d’abril a les 10 hores.

 

►Cicle de xerrades «Dones vallenques: la Guerra Civil»

Al llarg d’aquest trimestre de programació, es realitzarà el cicle de xerrades «Dones vallenques: la Guerra Civil», coorganitzat amb l’Institut d’Estudis Vallencs i la Vocalia de Dones del Barri Antic, en el qual es donarà a conèixer dones vallenques que van tenir un paper rellevant durant el conflicte bèl·lic: la Dolors Vives Rodon, la Maria Vallverdú Puig, la Maria Murtra Casanovas, el col·lectiu d’infermeres dels hospitals de sang i d'infecciosos de Valls i la Mª Felipa Español Coll. Les xerrades s’iniciaran el dimecres 27 d’abril a la sala d’actes del Centre Cívic a les 20 hores, i s’allargaran fins al dimecres 18 de maig a l’Institut d’Estudis Vallencs.

 

Bingo! La revista del Centre Cívic

Durant el confinament el Centre Cívic a iniciativa d’una de les formadores, l’escriptora Ester Enrich, va iniciar un nou projecte comunitari: una revista feta pels i les usuàries. L’objectiu era donar a conèixer propostes d’activitats durant el període de confinament de la pandèmia, però ara s’ha volgut donar-hi continuïtat. Aquesta setmana s’ha editat el tercer número de la revista, que restarà a disposició dels i les usuàries de l’equipament cívic municipal i, en el qual han participat cinquanta-dues persones i quatre formadores del Centre Cívic.

 

Activitats gratuïtes, descomptes i preus reduïts per a determinats col·lectius. 

Amb la voluntat de fer accessibles les xerrades, els tallers i els espectacles infantils a tota la població, la meitat de les activitats programades des del Centre Cívic són gratuïtes. Així mateix, les que no ho són inclouen descomptes, principalment per als col·lectius en risc d'exclusió social i econòmica, per potenciar la cohesió i la dinamització d'aquest servei per al conjunt de la ciutadania. D'altra banda, per als col·lectius de gent gran i per al jovent es mantenen els preus reduïts en les activitats de pagament, per facilitar-los l'accés a tota la programació.

 

Totes les activitats, cursos i tallers es poden consultar des de la pàgina web corporativa de l'Ajuntament, des de la qual la ciutadania pot accedir directament a totes les activitats i notícies relacionades amb aquest servei, així com descarregar la programació d'aquest trimestre. La ciutadania que ho desitgi també trobarà els programes impresos de manera gratuïta en diferents espais municipals: a la Biblioteca Carles Cardó, a l'Ajuntament (OAC), a l'Oficina d'Informació i Turisme, a VallsGenera i al centre esportiu El Fornàs. 

 

La programació d’aquest trimestre ha comptat amb la col·laboració i participació del Patronat Municipal d'Esports, Vallsgenera, Punt Òmnia, la Biblioteca Carles Cardó, l’Oficina Jove de l’Alt Camp, la regidoria de Sostenibilitat, serveis ambientals i medi natural, Associació As. En la Manga, Cuina Rebel, Increïble Comestible Valls, Valls en Transició, Associació pel Desenvolupament Local i Alternatiu (ADeLA) – Can Pipirimosca, l’Institut d’Estudis Vallencs, la Vocalia de Dones del Barri Antic i La Tribu.

 

VALLS · 4 D'ABRIL DE 2022