Tot a punt per celebrar la quarta edició de la Favatada Popular de Valls amb el lema «De l’hort al plat»

Tot a punt per celebrar la quarta edició de la Favatada Popular de Valls amb el lema «De l’hort al plat»

> La festa tindrà lloc aquest dissabte 9 d’abril al Pati

> Els tiquets per a la favatada ja es poden adquirir a l’Oficina de Turisme

220405Favatada1

La regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament i l’Associació de Restauradors impulsen la quarta edició de la Favatada Popular de Valls, que es celebrarà al Pati aquest dissabte 9 d’abril. Amb el lema «De l’hort al plat», enguany els restaurants de la capital de l’Alt Camp compartiran protagonisme amb els agricultors amb l’objectiu de posar en valor aquest típic llegum, les seves propietats i la varietat de plats i receptes que giren al seu voltant. 

La favatada popular se celebrarà al Pati, dissabte 9 d’abril, entre les 12h i les 14.30h, en una jornada festiva que comptarà amb la participació dels gegantons infantils de Picamoixons, la Gegantona i el Gegantó Lladrefaves de Valls que amenitzaran la jornada. Els assistents podran gaudir de la típica favatada catalana elaborada per l’Associació de Restauradors. 

En aquesta edició, l’organització ha volgut donar un major protagonisme als pagesos que han mantingut viu el cultiu de les típiques faves. La fava és un cultiu que forma part de l’agricultura mediterrània des de fa segles i és un aliment molt ric: aporta proteïnes vegetals, calci, fibra i vitamines B1 i B2 i el seu consum ajuda a reduir el nivell de colesterol. A més d’aquestes propietats beneficioses per a la salut, el cultiu de la fava és molt útil per a la terra, ja que enriqueix el substrat aportant nitrogen a través de les seves arrels i facilita el cultiu d’altres hortalisses.

La venda dels tiquets per a les racions de faves es poden adquirir, fins el 8 d’abril, anticipadament a l’Oficina de Turisme (carrer de la Cort, 3), de dilluns a dissabte de les 10:30h a les 13h i de les 16.30h a les 19h, i diumenge de 10h a 14:00h. El preu és de 3,5 euros i el tiquet inclou una ració de faves i  un plat de ceràmica fet a mà.

220321FavatadaCartell

Mostra de Cuina de les Faves

Per altra banda, fins el 17 d’abril, la cuina de les faves és la protagonista de les cartes dels restaurants de Valls. Enguany ha crescut el nombre d’establiments que s’han sumat a la mostra, amb 16 restaurants que incorporen la cuina de les faves als seus menús de la nova temporada, amb una gran varietat de receptes que van de les propostes més tradicionals fins a les més atrevides.

Així, als restaurants de Valls es poden provar el saltat de faves i calamarsets (restaurant ca l’Àngel), el cruixent de faves a la catalana (Clàssic Avenir), faves ofegades amb botifarra negra de Valls (Masia Cervelló), xipirons saltat amb faves, alls tendres i emulsió de pebre vermell de la Vera (Cítric), faves saltejades de la casa (el Tast), faves estofades amb sípia i vel de cansalada (el Trispolet), guisat de faves a la marinera i calçots (For Events), favetes a la catalana a l’estil de la casa (Julià Mallol), faves de la padrina (KdValls), faves, cocotxes, pil-pil i rostes (la Licorera), favetes mar i muntanya (Luga), faves saltejades amb alls tendres i botifarra negra amb oli de menta (la Masia del Pla), faves a la catalana (Nou Milan), faves boges de la Pili (Organolèptics), pizza de faves amb virutes de pernil ibèric i ou (Planeta Kasteller) i mandonguilles de «chuletón» amb faves estofades (Portal 22). 

VALLS · 5 D’ABRIL DE 2022