L’Ajuntament de Valls ofereix un casal lingüístic a l’alumnat nouvingut per reforçar-li el català

L’Ajuntament de Valls ofereix un casal lingüístic a l’alumnat nouvingut per reforçar-li el català

És per a xiquets i xiquetes de 6 a 12 anys i es farà durant els dies de Setmana Santa a l’Escola la Candela

L’Ajuntament de Valls ha organitzat per Setmana Santa un casal lingüístic de català per a xiquets i xiquetes de 6 a 12 anys nouvinguts que necessiten un reforç. Es farà en horari matinal del dilluns 11 al dijous 14 d’abril a les instal·lacions de l’Escola la Candela. S’ha ofert a l’alumnat d’educació primària de totes les escoles de Valls i ha tingut molt bona acollida.

El casal lingüístic és una iniciativa de la Regidoria d’Educació i Política Lingüística en el marc del Pla Educatiu d’Entorn. La finalitat és oferir un servei educatiu a aquells xiquets i xiquetes de 6 a 12 anys de procedències diverses que fa poc temps que han arribat a la ciutat, perquè tinguin l’oportunitat de reforçar el català durant els dies de vacances escolars i, d’aquesta manera, puguin iniciar el tercer trimestre amb més garanties. Així s’afavoreix la igualtat d’oportunitats d’aquest alumnat en l’àmbit educatiu.

El casal ofereix unes 40 places i es cobriran totes, per la qual cosa la regidoria ha sol·licitat als centres educatius de Valls que tan sols derivin al casal aquells nens i nenes que considerin que poden beneficiar-se més del recurs docent. A diferència d’altres casals, aquest té la particularitat que, més enllà del lleure o l’aprenentatge a través del joc, el seu principal objectiu és el reforç i la pràctica de la llengua catalana per afavorir la cohesió social i l’adaptació dels xiquets i les xiquetes al municipi que els ha acollit.

220405PoliticaLinguistica

VALLS · 5 D’ABRIL DE 2022