‘La faula de l’esquirol’, l’espectacle que fa pensar els infants sobre la diferència, a Valls

‘La faula de l’esquirol’, l’espectacle que fa pensar els infants sobre la diferència, a Valls

Recomanada a partir dels 3 anys, es representarà el pròxim dissabte 9 d’abril al Teatre Principal

> Amb ella arrenca la temporada de públics familiars als Teatres de Valls

El pròxim dissabte 9 d’abril, a les 19 hores, el Teatre Principal de Valls acollirà la representació de l’espectacle infantil La faula de l’esquirol, de la companyia teatral La Baldufa, que servirà com a arrencada de la temporada de públics familiars aquesta temporada de primavera als Teatres de Valls.

L’obra, que compta amb una posada en escena embadocadora, planteja una història sobre animals que fa reflexionar els més menuts al voltant de conceptes com la diferència, el mestissatge i l’aprenentatge. És per aquesta raó que l’espectacle es recomana especialment per a infants que hagin complert, com a mínim, els 3 anys d’edat.

L’espectacle suggereix, a partir de la faula, l’acceptació de la diferència

La faula de l’esquirol comença contant la vida plàcida d’un eriçó que descansa a l’ombra d’un gran roure, i que es cuida dels seus mentre gaudeix del seu raconet de món. Aquesta pau, però, arriba un dia que es pertorba per l’arribada d’un altre animal, un esquirol amable, trapella i juganer. Durant l’obra, la convivència entre aquests dos animals no serà fàcil. Els infants hi descobriran un eriçó esquerp i protector, i en canvi un esquirol amb curiositat de saber i ganes de compartir. 

A partir d’aquesta situació inventada, la faula, escrita per Jokin Oregi i La Baldufa (Enric Blasi, Emiliano Prado i Carles Pijuan), suggereix als menuts l’acceptació de la diferència. Així, doncs, l’obra proposa pensar, reflexionar i aprofundir en aquesta mena de qüestions, que fàcilment porten a pensar en realitats humanes que ens són ben properes. Malgrat que l’eriçó i l’esquirol siguin molt diferents, i siguin, d’entrada, completament desconeguts, se’ls acabarà revelant una infinitat d’oportunitats per aprendre i compartir plegats.

L’experiència i reconeixement de La Baldufa

La Baldufa, encarregada de portar a terme l’espectacle, és una companyia de teatre amb una àmplia trajectòria en el camp del teatre infantil, i que ha rebut diversos reconeixements. 

Va néixer a Lleida, l’any 1996, i ha estat present en equipaments culturals destacats, com el Teatre Nacional de Catalunya, el Gran Teatre del Liceu de Barcelona o el Museu Nacional d’Art de Catalunya, així com en reconeguts festivals com el Grec de Barcelona o Temporada Alta de Girona, i mercats artístics com Fira Tàrrega o la Fira Mediterrània de Manresa, entre d’altres.

El passat 2020, a més a més, va rebre el Premi Nacional d’Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut, atorgat pel Ministeri de Cultura i Esports del Govern d’Espanya. 

Les entrades per a l’espectacle, a la disposició del públic

Les entrades per assistir a la representació de l’espectacle infantil La faula de l’esquirol ja estan disponibles, i es poden adquirir de manera telemàtica les 24 h per mitjà del web www.valls.cat, o bé presencialment a les taquilles del Teatre Principal, dimecres de 18 a 21h i divendres de 12 a 13.30h. També el mateix dia de la funció una hora abans del seu inici.

220315Baldufa

VALLS · 5 D’ABRIL DE 2022