La gira teatral de Terra Baixa, del programa El Llop de TV3 i a partir del clàssic d’Àngel Guimerà, arribarà a Valls a la tardor

La gira teatral de Terra Baixa, del programa El Llop de TV3 i a partir del clàssic d’Àngel Guimerà, arribarà a Valls a la tardor

> El muntatge es podrà veure al Centre Cultural el 2 d’octubre, dins la programació estable del segon semestre

> Àngel Llàcer dirigeix la proposta, que compta amb els participants del programa de TV3 com a repartiment

> El Teatre Principal de Valls va acollir les jornades d’audicions del programa per als aspirants de la demarcació

220407CARTELL elllop

Els Teatres de Valls anuncien un avançament de temporada de cara a la propera tardor. El Centre Cultural de Valls serà un dels equipaments escènics catalans que acollirà l’espectacle Terra Baixa, peça clàssica d’Àngel Guimerà, i interpretada per la companyia formada arran del programa de TV3 El Llop, dirigit per Àngel Llàcer. 

En concret, la cita serà el diumenge 2 d’octubre a les 18 hores al Centre Cultural. L’organització anunciarà la venda d’entrades properament, dins la temporada de tardor dels Teatres de Valls. El Teatre Principal de Valls, juntament amb els de Cervera, Manresa i Olot, va ser un dels emplaçaments on es va dur a terme el procés de selecció dels participants al concurs El Llop.  

Una selecció que va rebre més de 1.500 candidatures, amb 250 càstings presencials i on finalment es van escollir als 33 candidats per a la gran final al laboratori del Món Sant Benet, on es va crear la companyia de Terra Baixa, que sota la direcció d’Àngel Llàcer, interpreten el clàssic de Guimerà. Una proposta actual, propera i desenfadada, amb un muntatge molt modern. Ambientat en un ressort en ple segle XXI, l’espectacle representa l’emblemàtica història de la Marta i el Manelic.

La companyia de Terra baixa està formada per Toni Aguilar, Marc Andreu, Pep Carpena, Jordi Ferragut, Àlecs Guixà, Blanca Lasobras, Roser Martínez, Daniel Masalles, Alexandra Olmo, Tuni Salvadó, Alba Segarra.

El Llop, programa d'entreteniment televisiu de TV3, ha reivindicat el paper del teatre amateur. Dirigit i conduït per Àngel Llàcer, amb un format a cavall entre el concurs, el reality i la divulgació cultural, ha posat de relleu la importància de les companyies teatrals amateurs del país i, alhora, la figura d'Àngel Guimerà, del clàssic Terra Baixa, i dels actors i actrius que l'han representat al llarg de la història.

VALLS · 7 D’ABRIL DE 2022