L’Ajuntament fa gratuït el servei d’acollida matinal de les escoles bressol municipals per a famílies usuàries

L’Ajuntament fa gratuït el servei d’acollida matinal de les escoles bressol municipals per a famílies usuàries

>La mesura s'aplica amb efecte retroactiu des de l'1 d'abril i el servei es reforçarà a partir del dia 19 amb dues professionals més

220411Gratuitatllars

El servei d’acollida matinal que presten les dues escoles bressol municipals passa a ser gratuït a partir d'aquest mes d'abril. Els dos centres, els Tabalets i Xiquets i Xiquetes, deixen de cobrar el cost d'aquest servei a les famílies usuàries de les dues llars. La mesura s'aplica amb efecte retroactiu des de l'1 d'abril i, per tant, ja no es cobraran les hores d'acollida efectuades fins ara.

Actualment, les dues escoles bressol municipals estan prestant el servei d’acollida matinal, de 7:45h a 9:00h, per a nens i nenes de 0 a 3 anys amb un preu públic que oscil·la entre 1’20 euros i 2’30 euros. Amb la gratuïtat, es vol universalitzar el servei d’acollida per a que totes les famílies usuàries d'ambdós centres en puguin fer ús. D'altra banda, davant del previsible augment de la demanda a partir del dia 19, quan reobrin les escoles bressol després de les vacances de Setmana Santa, el servei d’acollida es reforçarà amb la contractació de dues professionals, una per a cada llar, que donaran suport a les professionals que ja presten el servei en aquests moments. Els Tabalets i  Xiquets i Xiquetes estimen que el total de nenes i nens atesos diàriament serà d'uns 50.

Amb aquesta decisió, les regidories d'Igualtat i d'Educació i Política Lingüística s'alineen ja durant aquest curs amb la política del Departament d'Educació de la Generalitat d'iniciar la gratuïtat per a les famílies de l’escolarització de l’Infantil 2 (I2) de cara al proper curs escolar 2022-2023. Aquesta mesura, fruit d’un acord entre el Departament d'Educació i les entitats municipalistes, beneficia sobretot l’alumnat, però també suposa millores per al sistema educatiu i les famílies, i permet combatre el despoblament rural, de la mateixa manera que ho fa la gratuïtat del servei d'acollida matinal a les llars municipals de Valls.

La iniciativa municipal s’emmarca dins del projecte ‘Temps xcures’ promogut pel Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat i finançat pel programa Corresponsables del Ministerio de Igualdad, al qual s’ha acollit la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Valls per tal d’implementar-lo a la ciutat.

 

VALLS · 12 D’ABRIL DE 2022