El concurs de decoració floral “El Barri en Flor” torna als carrers i comerços de Valls

El concurs de decoració floral “El Barri en Flor” torna als carrers i comerços de Valls

> El concurs es celebrarà a partir del 25 d’abril i les inscripcions estan obertes fins el dia abans

220420BarrienFlor2

La regidoria de Comerç i Turisme endega la catorzena edició del “Barri en Flor – Concurs de Decoració Floral del Barri Antic”, de forma conjunta amb l’associació Comerç de Valls. El certamen es celebrarà a partir del 25 d’abril i les inscripcions es poden realitzar fins el dia 24 d’abril presencialment a l’Oficina de Turisme (carrer de la Cort, 3) de dilluns a dissabte de 10 a 13:30h i de 16:30 a 19h, i diumenge de 10 a 14h. Només per participar, les persones quan s’inscriuen al certamen, reben una flor de regal.

El concurs celebra enguany una nova edició del certamen i en aquesta ocasió la temàtica és lliure. El concurs és obert a tot el veïnat del Barri Antic i també, a tots els comerços de la ciutat, que poden utilitzar plantes naturals, flors, decoració creativa i color en finestres, balcons, façanes, carrers, aparadors i espais interiors visibles des de la via pública. En els seus catorze anys d’història, el Barri en Flor, el concurs floral de primavera al Barri Antic, ha aconseguit consolidar-se buscant la complicitat del teixit comercial, de la ciutadania i en moltes edicions també de les escoles. 

Com en aquest cas, que fora de concurs, les escoles de Valls s’hi ha tornat a sumar i l’alumnat dels vuit centres de primària de la ciutat -Baltasar Segú, la Candela, Claret, Cor de Maria, Eladi Homs, Enxaneta, Eugeni d’Ors, i Vedruna- seran els encarregats de decorar els porxos de la plaça del Blat.

El jurat, format per representants de l’Ajuntament de Valls, l’Oficina de Turisme, l’Agrupació de Confraries i Germandats de Setmana Santa a Valls i el Centre de Lectura, faran la seva valoració entre el 25 d’abril i el 15 de maig i tindran en compte aspectes com la utilització de plantes i flors naturals vives, l’ús de material reciclat, l’originalitat i el disseny de la composició. 

Els premis per a la participació individual es divideixen en les categories de Balcó Verd i Balcó Creatiu, amb tres premis per a cadascuna de les dues categories: 250 euros per al guanyador i 150 euros i 100 euros per al segon i tercer, respectivament. Per altra banda, la comunitat de veïns o façana guarnida també rebran tres premis amb aquests mateixos imports (250, 150 i 100 euros).

Per a comerços que decorin els seus aparadors, el concurs està dotat amb un primer premi de 250 euros, 150 per al segon i 100 per al tercer. A més, els comerciants opten a un premi especial de 100 euros per la utilització de material reciclat. 

Novament el concurs s’ha estès a tot Valls i els comerços de la ciutat tenen l’oportunitat de participar-hi en la categoria de millor carrer o col·lectiu associat, un guardó dotat amb 300 euros per al primer premi, 200 euros per al segon i 100 euros per al tercer. 

220420BarriEnFlor

 

VALLS · 20 D’ABRIL DE 2022