Alteracions en la programació del Sant Jordi vallenc degut a les previsions meteorològiques adverses per a demà dissabte

Alteracions en la programació del Sant Jordi vallenc degut a les previsions meteorològiques adverses per a demà dissabte

> L’Ajuntament de Valls permetrà que les parades autoritzades també s'instal·lin a la via pública durant la jornada de diumenge

> La ballada de sardanes es trasllada a diumenge a les 18 h, mentre que l’Acte de lliurament de premis del Concurs de Relats Breus tindrà lloc a l’interior de la Biblioteca Popular

> La resta d’activitats es mantenen de moment segons programa, pendents de la situació meteorològica

Després de dos anys de formats adaptats per la pandèmia, el Sant Jordi vallenc retorna aquest any amb força. No obstant, les previsions meteorològiques adverses per a la jornada de demà dissabte (especialment en la franja de matí i migdia), que indiquen alta probabilitat de pluja arreu del país, han obligat a l’organització a preveure algunes modificacions sobre el programa inicial de la celebració.

Així, les parades de llibres i roses autoritzades a l’espai central del Pati i carrers de l’entorn es podran instal·lar també durant la totalitat de la jornada de diumenge, en horari de 8 h del matí a 20 h del vespre, i amb voluntat de compensar així les afectacions que suposaria una jornada amb climatologia adversa durant la Diada de Sant Jordi. Tot i que inicialment només hi havia prevista per a diumenge l’autorització d’aquestes parades davant dels establiments pertinents, finalment aquesta autorització s’ampliarà i s’assimilarà a la de dissabte, en la que serà una jornada addicional per als paradistes.

L’Ajuntament de Valls havia treballat durant els darrers dies una ubicació alternativa per als professionals del llibre i la rosa en un espai a cobert per la jornada de dissabte, tal i com ja s’ha esdevingut en d’altres municipis del país, una proposta que finalment s’ha acabat descartant per part dels agents del sector participants.

Pel que fa a les activitats previstes per al dissabte al matí, l’Acte de lliurament de premis del Concurs de Relats Breus de Sant Jordi, a les 12 h, es traslladarà dels jardins a l’interior de l’edifici de la centenària Biblioteca Popular, per tal de salvaguardar-se de la possible pluja. Al seu torn, la ballada de sardanes prevista per al mateix dia a les 12 h al Pati amb la Cobla Maricel tindrà lloc el diumenge a les 18 h de la tarda al mateix lloc, en la que serà una jornada addicional d’activitat santjordiana al carrer.

Pel que fa a l’exposició dels dracs de la ciutat, aquests es mantindran de 9 a 14 h en la ubicació prevista inicialment, a la Plaça del Museu Casteller de Catalunya, espai que disposa d’una zona a cobert.

La resta d’actes es mantenen de moment segons la programació, pendents de les previsions meteorològiques per a la tarda i vespre de demà dissabte, Diada de Sant Jordi.

VALLS · 22 D'ABRIL DEL 2022