Joventut presenta el nou Carnet Jove de Valls i fa una crida per sumar-s'hi a més comerços de la ciutat

Joventut presenta el nou Carnet Jove de Valls i fa una crida per sumar-s'hi a més comerços de la ciutat

>El director general de Joventut, Àlex Sastre, i l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, destaquen que la iniciativa vol potenciar el comerç de proximitat i l’ús diari del carnet

220426Joventut

El director general de Joventut, Àlex Sastre, i l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, han presentat aquest matí en roda de premsa el projecte del nou Carnet Jove de Valls, que es posarà en marxa a l’octubre. Ho han fet acompanyats de la presidenta de Vallsgenera, Rosa Rovira, i la coordinadora territorial de Joventut a Tarragona, Ekaterina Katcheff.

El Carnet Jove ofereix a tot Catalunya prop de 8.000 avantatges en formació, cultura, salut o mobilitat internacional dels quals se’n poden beneficiar uns 530.000 nois i noies d’entre 12 i 30 anys que tenen el carnet arreu del país. A nivell local, hi ha 2.228 joves que són titulars del Carnet Jove a Valls, on ara hi ha 27 avantatges.

L’objectiu del Carnet Jove d’àmbit local presentat aquest matí és oferir una bona diversitat d’avantatges de qualitat i proximitat per al jovent de Valls i potenciar-ne l’ús en el seu dia a dia. Sobretot, es pretén que els i les joves puguin utilitzar el carnet en comerços i establiments locals i, d’aquesta manera, estrènyer més el seu arrelament i identitat amb el municipi i reforçar el seu vincle amb el comerç i els serveis de proximitat.

La presentació en roda de premsa del nou Carnet Jove de Valls d’aquest matí marca el punt de partida de la campanya per captar més comerços, entitats i institucions que ofereixin més i millors descomptes a la població. Es pretén que a l’octubre, quan es començarà a expedir el nou carnet local que inclourà el logotip de l'Ajuntament de Valls [veure la imatge adjunta], millori l’oferta actual d’avantatges fruit d’aquesta campanya de captació. 

Aquests nous avantatges s’afegiran a l’oferta actual del CJ a la ciutat, repartida entre els àmbits de salut (18,5%), formació (18,5%), tecnologia (11,1%), turisme i mobilitat (11,1%), d’esports (3,7%), i altres (37%).

D’aquesta oferta se'n poden beneficiar els 2.228 titulars (52% noies i 48% nois) que el CJ té avui a Valls, i que es reparteixen en les següents franges d’edat: 12-13 anys (1,6%), 14-17 anys (12,1%), 18-21 (28,5%), 22-25 (27,8%), 26-30 (26,7%) i 31 anys (3,2%). Es tracta d’unes xifres que signifiquen una penetració mitjana del 42% del Carnet Jove entre el total de joves residents a Valls.

A més del jovent de Valls, dels descomptes al comerç i serveis locals del CJ al municipi també se’n poden beneficiar el conjunt dels titulars del carnet a la comarca de l’Alt Camp (3.673 joves), al Camp de Tarragona (46.268 joves), al conjunt de Catalunya (529.072 joves) i arreu d’Europa (més de 6 milions).

L’objectiu, tal com ha explicat tal com ha explicat el director general de Joventut, Àlex Sastre, és que el nou Carnet Jove de Valls connecti el Carnet Jove -que ja és molt popular entre la joventut catalana- amb el món local i, especialment, amb el comerç i serveis de proximitat: “Amb aquesta aposta pels avantatges quotidians potenciem el comerç local de proximitat i fem del Carnet Jove una eina encara més útil pel dia a dia del jovent als seus municipis”. Així mateix, el director general de Joventut ha recordat que aquesta acció respon a la pròpia demanda de milers de joves durant l’acció participativa organitzada el 2017coincidint amb el 30è aniversari del carnet.

De la seva banda, l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, ha explicat que el nou carnet jove servirà per apropar les persones joves als comerços de Valls i potenciar-ne l’ús en el seu dia a dia. “Aquest conveni ens converteix en un dels 21 ens locals de tota Catalunya que pot oferir un carnet ple d’avantatges al nostre jovent d'entre 12 i 30 anys, amb descomptes variables d’entre el 5 i el 20%. És un projecte important, que està en línia amb les polítiques innovadores sobre joventut que intentem implantar al municipi”, ha afirmat Farré. "El darrer Pla Local de Joventut (2017-2020) ja recollia la necessitat d'acostar el jovent a l'activitat econòmica de la ciutat", ha assenyalat, remarcant que, "després de la pandèmia i amb l'acompanyament de la Generalitat, finalment, aquest 2022, ho podrem fer possible".

Els joves de Valls que a l’octubre decideixin fer-se nous titulars del Carnet Jove ho podran fer a través del web carnetjove.cat, a qualsevol de les oficines de CaixaBank o a imagin. Com a novetat, el Carnet Jove de Vallstindrà un format digital i es podrà fer servir directament des de l’APP mòbil del Carnet Jove. Per tal de disposar del carnet, els joves hauran acreditar que resideixen al municipi tot mostrant el seu DNI o bé el certificat d’empadronament. Per la seva banda, els joves que ja eren titulars i que, per tant, ja disposen del plàstic genèric del Carnet Jove, no caldrà que el renovin perquè ja disposaran automàticament de la versió digital del Carnet Jove de Valls a l’APP del CJ. D´altra banda, els joves també tindran l’opció de fer un ús financer del Carnet Jove a través d’imagin, la plataforma de serveis digitals impulsada per CaixaBank.

Joventut va iniciar en fase de prova pilot el Carnet Jove Local el 2018 en un total de set municipis catalans. L’èxit de la iniciativa fa que Joventut l’hagi seguit estenent a nous municipis i comarques com és el cas de Valls.

VALLS · 26 D'ABRIL DE 2022