El talent vallenc de l’espectacle de dansa ‘El barri balla: Dones’ puja al Teatre Principal

El talent vallenc de l’espectacle de dansa ‘El barri balla: Dones’ puja al Teatre Principal

> Estrenat durant les Decennals 21+1, aquest projecte artístic està dirigit per Elisenda Nadal

> L’espectacle, un projecte comunitari, es representa dissabte 30 d’abril, a les 20 hores, al voltant del Dia de la Dansa

220315EL BARRI BALLAdansa 941A9589

El proper dissabte 30 d’abril, a les 20 hores, l’espectacle de dansa contemporània interpretat i dirigit per dones El barri balla: dones pujarà a l’escenari del Teatre Principal de Valls. L’acte tindrà lloc al voltant de la commemoració del Dia de la Dansa. Aquest procés creatiu de dansa comunitària, dirigit per la vallenca Elisenda Nadal, es torna a representar a la capital de l’Alt Camp després de la seva estrena, amb èxit, durant les Decennals 21 + 1 a Valls, el passat 31 de gener, quan es va programar a la vela instal·lada al Convent del Carme.

Un espectacle creat i protagonitzat per vallenques de diverses generacions

El barri balla: dones és un espectacle de creació col·lectiva que ha comptat amb la participació de dones de generacions diverses -des de nenes fins a persones de 70 anys-, unides per la seva vinculació, directa o indirecta, amb la ciutat de Valls, i en particular, amb diferents dels seus barris. 

Impulsada des de la comissió participativa de públics familiars de les Decennals, en el si de la Fundació de les Festes de la Mare de Déu de la Candela, a la representació hi participen dones que han establert un intens procés de diàleg a través de diferents elements i llocs quotidians folrats d’univers femení, convertint-los, sessió rere sessió, en font d’inspiració del procés creatiu. 

L’elenc artístic, sota la direcció d’Elisenda Nadal, està conformat per les següents persones: Cristina Lozano, Marta Ruiz, Cristina Rodon, Irene Físico, Úrsula Lluveras, Ada Ciuró, Aloma Segalà, Ana Maria Rius, Rosa Clara Català, Txon Bastida, Dolors Bellmunt, Lina Pàmies, Susana Moreno, Sió Montserrat, Elo Miralles i les Lulalum. El vestuari va a càrrec d’Aida Plassa.

La dansa, al servei de les emocions i els desitjos de les dones

Les possibilitats expressives de la dansa, a través del moviment, el gest, la veu, l’espai sonor, el text i el silenci, es posen al servei, a El barri balla: dones, de la reflexió al voltant de qui són les dones, les seves vivències i les seves emocions i desitjos.

La dansa comunitària és una nova forma d’expressar-se i de compartir amb el grup. El barri balla: dones esdevé, en aquest sentit, una experiència amb finalitat social, que promou la participació i persegueix un desenvolupament inclusiu i obert.

Elisenda Nadal dirigeix la proposta

Elisenda Nadal, creadora i directora d’aquest projecte, és graduada per l’Escola Professional de Dansa Clàssica de Madrid, s’ha format en dansa contemporània i teatre físic al Movement Research de Nova York, i és llicenciada en Psicologia infantil per la Universitat Rovira i Virgili (URV). Ha treballat com a ballarina i coreògrafa en diferents projectes i companyies als Estats Units, Espanya, Catalunya i el Carib. 

Al 2010, va estrenar a Valls l’espectacle de dansa contemporània Don’t look at them, interpretat per ella mateixa i pel cantant i actor Donis Taveras, agrupats sota el nom artístic Ateatro Dansa. Actualment es dedica a la investigació, la creació i la docència, impartint classes de dansa contemporània, dansa creativa i hatha ioga.

Les entrades per a l’espectacle, ja disponibles

Les entrades per assistir a l’espectacle de dansa El barri balla: dones ja estan disponibles, i es poden adquirir de manera telemàtica les 24 hores del dia per mitjà del web www.valls.cat o bé presencialment, a les taquilles del Teatre Principal dimecres de 18 a 21h, i divendres de 12a 13.30h, així com mitja hora abans el mateix dia de la funció. 

 

VALLS · 27 D’ABRIL DE 2022