“Reviu el Centre Històric”, nou cicle d'activitats de festa i cultura al carrer tots els dissabtes

“Reviu el Centre Històric”, nou cicle d'activitats de festa i cultura al carrer tots els dissabtes

Les regidories de Centre Històric i Cultura impulsen el programa d'activitats com a promoció del comerç de proximitat i del mercat de la fruita i la verdura

> El cicle, que neix en plena represa de l’activitat social, té per objectiu dinamitzar culturalment i econòmica el nucli històric de la ciutat 

> Animacions teatral, tallers de circ, actuacions musicals, vermut swing i inflables, entre les propostes de la programació, que arrenca aquest dissabte 30 d'abril

220428Centrehistoric3

Amb el lema “Reviu el Centre Històric. Festa i cultura al carrer”, l'Ajuntament de Valls estrena aquest 30 d'abril un nou cicle que, tots els dissabtes al matí, omplirà els carrers i places del nucli antic d'activitats lúdiques i familiars. El projecte, impulsat per les regidories de Centre Històric i Cultura, a més de ser una nova aposta lúdica i festiva de caràcter estable a la ciutat, vol atreure visitants i contribuir a la dinamització del comerç de proximitat de Valls, així com el mercat de la fruita i la verdura que, després de la pandèmia, ha retornat recentment al bell mig del centre històric.

Així, bona part de les activitats se celebraran a la plaça del Museu Casteller de Catalunya, espai per a vianants a tocar del centre comercial de Valls i que comunica, a la vegada, les històriques places del Blat i de l'Oli, on s'ubica el mercat setmanal de Valls. El programa del nou cicle inclou a més espectacles de caràcter itinerant per estendre les activitats festives a altres carrers i places del centre històric.

El cicle arrenca aquest dissabte 30 d'abril i tindrà continuïtat al llarg de l'any, per omplir d'activitats d'animació i festa al carrer tots els dissabtes. En la seva primera temporada, el programa ja inclou activitats molt diverses per a tots els públics, des d'atraccions infantils com inflables, així com activitats d'animació teatral, música, circ o teatre d'hologrames.

En total s’han programat una dotzena d’activitats que s’estendran, en una primera part, fins al proper 16 de juliol. Entre les propostes, hi destaquen els espectacles familiars d’Aquafonia i les seves ampolles de música aquàtica o el petit teatrí d’hologrames de La caixeta, de la cia Holoqué Espectaculum. També hi trobarem inflables per als més petits o els tallers de circ de la companyia vallenca Passabarret, amb jocs d’habilitat que van des del funambulisme als equilibris sobre objectes, malabars, cicles o xanques. En l’apartat de les actuacions musicals hi posaran el ritme itinerant, per carrers i places, el jazz de Boozan Dukes o la música dixieland de la Small River Brass Band, mentre que les companyies teatrals Traüt Espectacles o Toc de Gresca també animaran en clau d’humor els carrers del Centre Històric. Finalment, un vermut swing omplirà de balladores i balladors la plaça del Museu Casteller de Catalunya en l’equador d’aquest nou cicle, que vol omplir de vida, festa i cultura el nucli vallenc.

«Reviu el Centre Històric» és una programació transversal teixida per les regidories de Centre Històric i Cultura, amb l’objectiu la dinamitzar culturalment l’activitat econòmica i comercial del nucli històric, especialment des del retorn del mercat setmanal al seu emplaçament tradicional, al cor d’aquest espai.

220428CentreHistoric220428Centrehistoric2

 

30 d’abril

11 a 14 h, Plaça del Museu Casteller de Catalunya

Inflables

12 h, Centre Històric, itinerància

Boozan Dukes (jazz band)

 

 7 de maig

11 h, Centre Històric, itinerància

Del mercat a la cuina, Cia Toc de Gresca (animació teatral)

 

 14 de maig,

12 h, Centre Històric, itinerància

Small River Brass Band (dixieland brass band)

 

21 de maig

11 i 12.30 h, Arcs del Celler de Paborde

Aquafonia (música aquàtica) 

 

28 de maig

11 a 13 h, Plaça del Museu Casteller de Catalunya

Taller de circ ximple, Cia Passabarret (tallers de circ)

 

4 de juny

12 a 14 h. Plaça del Museu Casteller de Catalunya

Vermut swing

 

11 de juny

11 a 14 h, Plaça del Museu Casteller de Catalunya

Inflables

 

 2 de juliol

12 h. Centre Històric, itinerància

The McKensy’s Clan Band, cia Traüt Espectacles (animació musical)

 

9 de juliol

11 h, Plaça del Museu Casteller de Catalunya

La caixeta, Cia Holoqué Espectaculum (teatre d'hologrames)

 

 16 de juliol

11 a 14 h, Plaça del Museu Casteller de Catalunya

Inflables

 

VALLS · 28 D’ABRIL DE 2022