La Nit de Castells torna al seu format habitual per premiar la nova temporada

La Nit de Castells torna al seu format habitual per premiar la nova temporada

>La setzena edició de la Nit de Castells ja té data. Serà dissabte 17 de desembre de 2022, al Centre Cultural de Valls, al km 0 del món casteller, en un acte que permetrà premiar i reconèixer la temporada castellera que tot just ha començat.

>La Nit de Castells és una iniciativa de la Revista Castells, en organització conjunta amb l’Ajuntament de Valls i TAC 12

La Nit de Castells no faltarà a la seva cita anual amb el món casteller. Enguany, en la seva setzena edició, els organitzadors han optat per a tornar a la data de les dues edicions anteriors a la pandèmia, el mes de desembre, amb l’objectiu de premiar la temporada que haurà finalitzat. L’any passat, la Nit de Castells es va celebrar el mes de juny, en el moment que hi havia els primers indicis de relativa represa dels castells (retorn dels assaigs, pilars per a Sant Joan Valls i altres festes majors) i va servir per a distingir diverses iniciatives de l’univers casteller nascudes durant la pandèmia, així com per a reafirmar el compromís de les colles i els castellers en la seva presència i trajectòria.

La 16a Nit de Castells recuperarà el format i el catàleg de premis habituals. És a dir, l’acte girarà entorn a un espectacle protagonitzat per professionals de les arts escèniques, així com el lliurament de distincions i reconeixements a colles, persones, campanyes i iniciatives. Com és habitual, els premis tindrà diferents jurats, per a remarcar la pluralitat de visions que distingeixen el fet casteller.

La condició de punt de trobada del món casteller que ha adquirit la Nit permetrà atraure de nou els dirigents de les colles i els representants dels patrocinadors, les associacions i les institucions públiques. La Nit serà retransmesa per les televisions locals de Catalunya, en una producció de TAC 12 i La Xarxa.

De les Decennals a la Nit de Castells. La celebració de la Nit de Castells just abans de Nadal permetrà tancar la temporada en el mateix lloc on va començar, a Valls, km 0 del món casteller. A finals de gener la Trobada de Colles Castelleres dels Països Catalans i la posterior Diada de la Candela van saludar l’inici d’una temporada destinada a recuperar la normalitat, sinó total, com a mínim en bona part, com ja s’ha començat a veure en les darreres setmanes. En aquest sentit, els premis de la Nit de Castells –que s’anunciaran properament– permetran visualitzar la recuperació de la presència castellera arreu del territori, així com el progrés i èxits de les colles.

 

VALLS · 28 D'ABRIL DE 2022