Els Gegants de la Ciutat de Valls, convidats d’honor de la dansada de Vilanova i la Geltrú

Els Gegants de la Ciutat de Valls, convidats d’honor de la dansada de Vilanova i la Geltrú

Aquest proper dissabte dia 7 de maig, els Gegants de la Ciutat sortiran extraordinàriament de Valls. Aniran fins a Vilanova i la Geltrú per participar, com a convidats d’honor, en la Dansada dels Gegants.

En aquest acte, anualment, els gegants vilanovins conviden una parella o un conjunt de gegants a la seva antiga casa, que és l’església de Sant Antoni, on eren guardats al llarg del segle XVIII. La Dansada consisteix en una cercavila que recorre els carrers de la Vilanova antiga. Acaba a l’interior del temple, amb les ballades de les parelles dels gegants participants. 

Així, l’esdeveniment començarà a les 18.30 h. amb l’exposició dels gegants a la plaça de les Neus. A 19.00 h. s’iniciarà la cercavila que seguirà el següent recorregut: pl. de les Neus, c/ de Sant Gregori, c/ dels Caputxins, c/ Sant Pau, c/ Santa Madrona, c/ Montserrat, c/ Sant Pere, c/Comerç, c/ Església i pl. Sant Antoni. L’entrada a l’església de Sant Antoni de les parelles participants tindrà lloc a les 20.15 h., mentre que a les 20.30 h. començarà la ballada de lluïment.

L’entrada a l’interior de l’església és la part més destacada de l’acte i també la que li dona nom, ja que els gegants de Vilanova ballen una dansa conjuntament el Grup de Dansa de Vilanova i la Geltrú. En aquest sentit, vuit balladors i balladores dansen a la vegada amb les dues parelles de gegants al so de la Sardana dels Gegants de Vilanova, peça musical que és l’adaptació a sardana de la música de la Dansa dels Gegants realitzada pel mestre Joaquim Serra (1907-1957).

Pel que fa a la part vallenca, un bon nombre de geganters i socis de la Unió Anelles de la Flama acompanyaran els gegants de la capital de l’Alt Camp en l’acte. Les quatre figures, de propietat municipal, compten amb un protocol estricte i la seva sortida fora del calendari festiu és un fet del tot inusual i històric. L’última vegada que van visitar Vilanova i la Geltrú va ser l’any 2009, amb motiu de la Trobada de Gegants amb Porra, pels 300 anys dels Gegants Grossos.

220503gegantsdevalls2  

VALLS · 3 DE MAIG DE 2022