L’Escola Municipal de Música Robert Gerhard obre les preinscripcions per al curs 2022/23

L’Escola Municipal de Música Robert Gerhard obre les preinscripcions per al curs 2022/23

> Per altra banda, l’alumnat de nivell avançat realitzarà una gira de cinc concerts per l’Alt i el Baix Penedès

A partir del dilluns 16 de maig i fins al dia 31 s’obren les inscripcions per al curs 2022/23 a l’Escola de Música Robert Gerhard. Un any més, l’escola obre el període de preinscripcions per a nou alumnat. En aquest moment, el centre té tres-cents cinquanta alumnes repartits en els diferents programes que s’ofereixen: Música i Moviment (MiM), de 4 a 6 anys; Iniciació, 7 anys; Bàsic, de 8 a 12 anys; Avançat, de 13 a 18, i Continuada, per a majors de 18 anys. 

Així, del 16 al 31 de maig es podran presentar presencialment les inscripcions per a estudiar algun dels instruments que s’ofereixen: instrument de corda, vent, piano i guitarra. L’oferta inclou també el programa Escola Oberta, que pretén acostar la música a nens i nenes que no volen estudiar un instrument però tenen interès a viure el fet musical, de manera que poden participar de matèries optatives com cor, tallers de percussió, Orffestra o llenguatge musical.

Paral·lelament, l’Escola té un gran interès que els i les instrumentistes participin d’una agrupació instrumental: l’orquestra per a l’alumnat de corda, el grup de vent per als de vent, el grup de teclats per a pianistes o el grup de guitarra per als guitarristes. Això permet donar més significat encara a l’estudi individual de l’instrument i socialitzar-se a través de la música. 

És per això que cada any l’alumnat de l’Escola té una sortida de cap de setmana. Per una banda, el de nivell bàsic fa un cap de setmana de colònies el mes de novembre en una casa de colònies prop del Camp de Tarragona, on conviuen tots els grups instrumentals i viuen la música també de forma lúdica. Per altra banda, l’alumnat de nivell avançat fa una sortida de tres dies també amb tots els grups (en aquesta edat, també hi participen els combos) amb un intens calendari de concerts. 

Aquest curs es reprèn aquesta sortida, que s’ha ajornat durant dos cursos per culpa de la pandèmia de la COVID-19, i tindrà lloc a finals de mes. D’aquesta manera els dies 27, 28 i 29 de maig una cinquantena d’adolescents prendran part en cinc concerts al Baix i l’Alt Penedès,  una mini gira per les comarques veïnes. 

Així, divendres al matí i a la tarda tindran lloc dos recitals a les escoles de primària Marta Mata del Vendrell i Santa Creu de Calafell, i ja al vespre, un recital de cor juntament amb la coral de l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell, al mateix centre. Dissabte a la tarda, i després d’una visita a la Ciutadella Ibèrica de Calafell, serà el torn del concert dels diferents combos al Vendrell. Diumenge al migdia l’orquestra i el grup de vent oferiran un concert a l’Escola Municipal de Música Dolors Calvet de Vilafranca del Penedès. L’estada s’acabarà diumenge a la tarda, després de tres dies intensos de música, assajos i concerts, convivència a l’alberg de Santa Maria del Mar,  platja, visites culturals i de fer real el lema, #Vivimlamúsica!

Totes aquestes activitats compten amb el suport econòmic de l’AMPA de l’Escola, que sempre fa costat al centre en totes les iniciatives que realitza.

220509EMM Ciutadella de Menorca 2018 19

VALLS · 10 DE MAIG DE 2022