Valls inicia una campanya adreçada als homes per conscienciar-los sobre les actituds masclistes

Valls inicia una campanya adreçada als homes per conscienciar-los sobre les actituds masclistes

L’Ajuntament de Valls ha llençat, aquest mes de maig, una campanya ciutadana sobre les violències masclistes que pretén ser una crida d’atenció adreçada als homes, per conscienciar-los sobre les seves actituds quotidianes envers les dones. La iniciativa, que està promoguda per la regidoria d’Igualtat i treballada en el marc del Consell de Dones de Valls, ja és visible en molts espais públics de la ciutat des de la setmana passada i s’estendrà fins a finals de mes.

La regidoria d’Igualtat impulsa ara la campanya amb la voluntat de fer accions de conscienciació al llarg de tot l’any, més enllà de les commemoracions de les dates reivindicatives assenyalades en el calendari com el 25N o el 8M. Així, la lluita contra les violències masclistes esdevé uns tasca continuada en el temps per tal que sigui més efectiva.

Aquesta campanya incideix en aquelles situacions quotidianes que són clarament identificables com a actituds masclistes. La regidoria d’Igualtat recorda que els homes sovint no ho perceben així perquè la societat patriarcal tradicional els ha inculcat uns conceptes que tenen molt interioritzats i que els fan veure com a normals coses que en realitat són actituds masclistes.

Dir a la teva parella com ha d’anar vestida, culpar la teva parella dels teus problemes i pressionar la teva parella perquè mantingui relacions sexuals són alguns dels exemples de violència masclista que posen de manifest els diferents cartells, banderoles i mupis de la campanya en espais públics i també a través de les xarxes socials municipals. En tots els casos, el lema de la campanya és molt clar i directe: «Home (va per tu), implica’t per aturar les violències masclistes. És a les teves mans». La regidoria d’Igualtat vol que els homes agafin consciència d’aquestes situacions i s’impliquin en aturar aquesta xacra, i que ho facin a partir d’experiències del dia a dia. Aquestes actituds que per sí mateixes ja són masclistes poden acabar derivant en agressions físiques.

L’Ajuntament de Valls, a través de la regidoria d’Igualtat, té mecanismes per donar una atenció permanent en l’àmbit de les violències masclistes. D’una banda, el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD), que és un servei públic i gratuït d’informació, formació, assessorament i atenció a totes les dones del municipi per donar-los suport en diferents aspectes i facilitar-los l'accés als diferents recursos del territori. D’altra banda, també disposa del Servei d’Atenció Integral LGBTI (SAI), que és un servei públic i gratuït d'acompanyament, suport o informació al col·lectiu LGBTI i a tota la ciutadania en relació a la diversitat sexual i d’identitat de gènere.

220511Igualtatcampanya

VALLS · 11 DE MAIG DE 2022