El Museu de Valls commemora el Dia Internacional dels Museus amb diverses activitats

El Museu de Valls commemora el Dia Internacional dels Museus amb diverses activitats

Concretament s’han organitzat la presentació d’una pintura de Francesc Galofre Oller i una visita guiada a l'exposició Francesc Català-Roca i els fotògrafs del seu temps

El Museu de Valls se suma a la celebració del Dia Internacional dels Museus amb dues activitats que tindran lloc el dimarts 17 de maig. La primera és la presentació d'una de les últimes adquisicions realitzades per part del museu de la ciutat, una pintura de Francesc Galofre Oller. I la segona, serà una visita guiada a l'exposició “Francesc Català-Roca i els fotògrafs del seu temps”.

Així, el dimarts 17, a les 7 de la tarda, tindrà lloc la presentació de l'obra de Galofre Oller adquirida l'any passat pel Museu de Valls a una col·lecció particular de fora del municipi. L'obra servirà per enriquir la col·lecció d'aquest artista que la ciutat ja posseeix. La peça en qüestió és el retrat d'un àrab, que es pot datar vora l'any 1890. L'obra, restaurada per l'ocasió a càrrec de David Silvestre, es presentarà per primera vegada en públic i s'explicarà el context de l'obra i el complex procés de restauració seguit.

Aquest any 2022 fa vuitanta anys de la mort del pintor vallenc Francesc Galofre Oller. El Museu està preparant una exposició antològica sobre l'artista que es podrà veure a principis del 2023 i l'obra que es presenta serà una de les que s’hi exposarà.

El mateix dimarts 17 de maig, a 2/4 8 de la tarda, una vegada acabada la presentació de l'obra de Galofre Oller, tindrà lloc la segona de les activitats organitzada per commemorar el Dia Internacional dels Museus, es farà una visita guiada a la mostra de Francesc Català-Roca inaugurada el passat dia 22 d'abril.

L'exposició, emmarcada dins l'Any Francesc Català-Roca, està  formada per més d'un centenar d'imatges, estructurades en cinc àmbits. El primer està format per instantànies de Francesc Català-Roca. El segon fa referència als fotògrafs que eren actius abans de la guerra, els quals ja va conèixer el Català, com Agustí Centelles, Emili Godes, Joaquim Gomis i Otto Lloyd. El tercer àmbit recull els fotògrafs de la seva generació, molts dels quals li van reconèixer el seu mestratge. Aquí hi podem veure fotografies de Xavier Miserachs, Oriol Maspons, Ricard Terré, Joan  Colom, Leopold Pomés, Colita o Pilar Aymerich.  I el quart el conformen els fotògrafs que a partir dels anys setanta van voler fer fotografia creativa, com Joan Fontcuberta, Pere Formiguera, Toni Catany,  Ferran Freixa, Humberto Rivas o Manel Esclusa, entre d'altres. Finalment es mostren alguns dels fotògrafs del Camp de Tarragona, amb obra al Museu. Des de Pere Català Pic, Pere Català Roca, Agustí Gurí, Àngel Vidal o Benet Ibàñez, per citar-ne alguns vallencs, a Pep Borrrell, Josep M. Rivas Prous, Josep Branchat i Carles Fargas de Reus i Tarragona.

220316slidecatalaroca

El Dia Internacional dels Museus

El Dia Internacional dels Museus se celebra cada any arreu del món el dia 18 de maig, des de l'any 1977, i està organitzat pel Consell Internacional de Museus. Es tracta d'una jornada on els centres expositius obren les seves portes de bat a bat i es donen a conèixer al públic, oferint una oferta d'activitats i propostes diferent i singular per tal de sensibilitzar els visitants de la importància dels museus en l'àmbit cultural, així com del seu paper en la societat actual. Aquest any els actes es desenvoluparan entre el dia 14 i el 22 de maig.

VALLS · 12 DE MAIG DE 2022