El cartell de Sant Joan a Valls se centra en el tomb del poble

El cartell de Sant Joan a Valls se centra en el tomb del poble

> Hi apareixen representats els elements del seguici, els Xiquets de Valls i els diferents espais urbans del Centre Històric

> L’autora és la vallenca Marina Barberà

220513CARTELL santjoanfestamajor

El Sant Joan vallenc ha presentat la imatge gràfica de la seva edició 2022, obra de l’autora Marina Barberà. El cartell desplega el conjunt d’elements integrants del seguici cerimonial de la ciutat i les dues colles dels Xiquets de Valls per l’itinerari del Tomb del Poble en els principals espais del Centre Històric de la ciutat. 

És el primer cop que la imatge gràfica de Valls recull tots els elements medul·lars d’aquesta celebració que dona el tret de sortida a les festes majors de l’estiu. Utilitzant la il·lustració, Barberà s’ha servit dels estris icònics i identificatius de cada ball per representar-los. També ha introduït els dos grups que s’incorporen enguany al seguici adult: el ball de cavallets, estrenat en les darreres Decennals dels mesos de gener i febrer, i el ball de pastorets, que ja ha estat anunciat pels seus impulsors.

El recull de carrers i places del Centre Històric interactua amb els elements del seguici cerimonial per formar una cartografia pròpia amb elements reconeixibles de cada espai que ens el fan identificar i ens situen en el conjunt del recorregut, construït sobre una tonalitat similar a la que podem percebre quan s’entra a Valls i es divisa el perfil de la part més antiga de la ciutat. La il·lustració, amb un traç espontani i directe, s’acosta a l'espectador convertint-la en una imatge pròxima. A través del moviment dels elements del seguici, del fum i del foc, transmet dinamisme, caos, acció i festivitat, donant vida a la ciutat.

Aquesta imatge gràfica, punt de partida del Sant Joan 2022, inundarà a partir d’avui les xarxes socials de Sant Joan Valls, i també es materialitzarà en el cartell i programa corresponents.

220518SantJoan

La il·lustradora

Marina Barberà és graduada en Belles Arts a la Universitat de Barcelona i el 2017 va cursar el programa Erasmus+ a l'École Nationale Superièure des Beaux-arts, a París. També compta amb el Màster d'Il·lustració i Còmic a ELISAVA, Escola Universitària de Disseny i Enginyera de Barcelona. Ha realitzat exposicions diverses a Cal Faune de Tarragona el 2016; al Panigacci, Valls i al Luga de Valls el 2017; a la Casa de Cultura de Vila-Rodona i al El Safareig de Valls el 2019; al Casal Popular Sageta de Foc a Tarragona el 2020; “Redescobrint-nos” al CERAP de Riudoms el 2021, i també a l'Heura a Valls aquest mateix any. Alhora ha participat en d’altres mostres col·lectives com “Hem acabat al torrent” a Valls el 2015; “Interferències” a l’Espai Amalgama de Barcelona el 2016; al Centre cívic Cotxeres de Sants, a Barcelona, amb motiu del 9è concurs d'Art-Jove el 2017; a l'École Nationale Superièure des Beaux-Arts de París i en l’Art en Femení a l'Auditori Barradas de L'Hospitalet de Llobregat el 2018; a S/T 2018 a la Facultat de Belles Arts de Barcelona el 2019; a “Covid-art” al Museu de Valls i en “Haikus il·lustrats” a l'Espai Kesse de Tarragona el 2020; i en “Les Decennals que mai van poder ser” a la Biblioteca Popular de Valls el 2021. 

També ha realitzat instal·lacions com “Esperant la salvació” a la plaça de l'Oli de Valls el 2021, o pintat murals com el realitzat amb motiu del 8-M també a Valls el 2020, o el titulat “Lluita i empoderament” amb motiu del 8-M a Tarragona el 2021. També fou l’autora del cartell de la pel·lícula “El pas. Santa Úrsula 1981”, dirigida per Maria Roig i estrenada amb motiu dels 40 anys de l’inici de la primera època dels castells. El 2017 va obtenir el primer premi convocatòria Florits 2017, de Valls.

VALLS · 18 DE MAIG DE 2022