Valls homenatja el compositor Felip Pedrell en el centenari de la seva mort

Valls homenatja el compositor Felip Pedrell en el centenari de la seva mort

El concert commemoratiu se celebrarà aquest dijous 26 de maig, a les 20 hores, al Teatre Principal

> Durant l’actuació s’interpretaran peces de Mendelssohn, Pedrell i el vallenc Robert Gerhard

Valls torna a tenir, aquesta primavera, una cita ineludible amb la música clàssica, amb un concert que esdevindrà també un homenatge al compositor i musicòleg Felip Pedrell en el centenari de la seva mort. L’actuació musical, organitzada pels Amics de la Música de Valls - Joventuts Musicals de l’Alt Camp i inclosa dins la temporada de primavera dels Teatres de Valls, tindrà lloc aquest dijous 26 de maig, a les 20 hores, al Teatre Principal. 

 

Un programa amb peces de Pedrell, Mendelssohn i el vallenc Robert Gerhard

Durant la vetllada es podrà gaudir d’un programa musical conformat per les peces Nocturn op. 55, de Felip Pedrell, Trio n.1, op. 49 en Re menor, de Felix Mendelssohn, i Trio n. 2, en La Major, de Robert Gerhard. Així les coses, l’acte també servirà per gaudir de la música de Robert Gerhard (1896-1970), compositor català i universal nascut a Valls, i un dels deixebles més destacats del mestre Pedrell. 

 

Felip Pedrell, un compositor que va renovar el llenguatge musical

El tortosí Felip Pedrell (1841-1922) va destacar com a compositor i musicòleg. Entre la seva prolífica obra figuren diverses òperes —com L’ultimo abenzeraggio (1874), inspirada en Chateaubriand, Quasimodo (1875), basada en la novel·la de Victor Hugo, Cléopâtre (1878) o I Pirinei (1902), a partir d’uns textos de Víctor Balaguer—, obres simfòniques —com La veu de les muntanyes (1877), Orientales (1876) o Les consolations (1876) —, composicions de cambra, diverses peces de caire religiós i sarsueles, entre moltes altres.

En el camp de la musicologia, cal tenir en compte el seu caire pioner, i el llegat que va deixar amb obres com el Diccionario técnico de la música (1894), el Diccionario biográfico y bibliográfico de músicos españoles (1896-97) o Emporio científico e histórico de organografía musical española antigua (1901), entre d’altres.

Pedrell també va impulsar la recuperació de la música coral catalana i el treball sobre la música popular. La seva influència és clau en altres compositors coetanis com Cristòfor Taltabull, Robert Gerhard o Higini Anglès, així com també en la música clàssica posterior.

 

Les entrades per a l’espectacle, a la disposició del públic

Les entrades per assistir al concert en homenatge a Felip Pedrell ja estan disponibles, i es poden adquirir de manera telemàtica les 24 hores per mitjà del web www.valls.cat, o bé presencialment, a les taquilles del Teatre Principal dimecres de 18 a 21 h i també una hora abans del concert.

VALLS · 19 DE MAIG DE 2022