L’Escola Municipal de Música Robert Gerhard organitza diferents concerts per finalitzar el curs

L’Escola Municipal de Música Robert Gerhard organitza diferents concerts per finalitzar el curs

L’Escola Municipal de Música Robert Gerhard ha preparat un seguit de concert en diferents espais de Valls i comarques veïnes per posar el punt final al curs 2021-22. Així, durant les properes quatre setmanes es duran a terme una trentena de concerts de diferent mida i volum de participants.

D’una banda, les diferents aules d’instrument realitzaran una quinzena d’audicions entre l’aula noble de l’escola i la sala d’actes del Convent del Carme. Per altra banda, i pel que fa a les agrupacions més grans, del 14 al 20 de juny hi haurà un concert cada dia a 2/4 de 8 del vespre al claustre del Convent. Serà l’espai per orquestres, grups de vent, conjunts de teclats o de guitarres i altres agrupacions instrumentals de totes les edats. L’entrada és lliure.

Pel que fa als més petits no participaran de cap concert gran, com sí que ho van fer a la cantata que van posar a l’escenari el passat mes d’abril però tancaran el curs amb un seguit de classes obertes, on els pares podran accedir a l’aula i veure i participar d’un petit tancament musical. Hi ha programades una dotzena de classes obertes tant a l’escola com als centres on s’hi realitza el projecte MiM a través de les AFA’s.

També aquests dies estan previstes un parell de col·laboracions amb entitats i institucions. D’una banda, l’escola actuarà al Monestir de Santes Creus, en un recital de música de cambra i orquestra de corda i vent per a l’Arxiu Bibliografic de Santes Creus en motiu del seu 75è aniversari i també a la trobada de gent gran que tindrà lloc al Kursaal.

Finalment, durant el cap de setmana del 27 al 29 de maig, l’escola recupera la sortida amb els grups corals i instrumentals de nivell avançat, amb l’alumnat d’edat més gran. En aquesta ocasió no es tracta d’un intercanvi amb un altre centre, com s’ha fet altres vegades amb escoles del País Valencià, Navarra o altres indrets del Principat sinó que és una petita gira de cinc concerts amb contacte amb diverses escoles de música. Divendres tindran lloc dos concerts amb diferents grups de guitarres, de teclats i un combo a les escoles de primària Marta Mata del Vendrell i Santa Creu de Calafell; el cor farà un concert amb el cor de l’EMM Pau Casals a l’auditori de l’escola; ja dissabte, els combos faran un concert a la Premsa de lliura de Mas Borràs, de Sant Vicenç de Calders, a través de l’escola Músic’s del Vendrell; i diumenge, per acabar, serà el moment de l’orquestra i el grup de vent que presentaran un recital conjunt a Cal Figuerot de Vilafranca del Penedès, a través de l’EMM M. Dolors Calvet.

El tancament final de tot aquest curs serà el concert de Sant Joan. És un concert que fa deu anys que l’escola ofereix a la ciutat. Com ja es ve sent tradició, l’actuació anirà a càrrec dels diferents combos de l’escola i tindrà lloc el dimarts 21 de juny a 2/4 de 8 del vespre a la Plaça de l’Oli.

220523orquestraauditoripaucasals Mar Bernldez

Imatge: Mar Bernàldez

VALLS · 23 DE MAIG DE 2022