Finalitza la quarta edició de l'Escola de Persones Cuidadores

Finalitza la quarta edició de l'Escola de Persones Cuidadores

220530EscolaCuidadores

Aquest dilluns, 30 de maig, ha tingut lloc l’acte de cloenda de l’Escola de Persones Cuidadores de Valls. L’acte ha consistit en l’entrega de certificats d'aprofitament i també d’un dossier que inclou tota la part teòrica treballada durant les sessions, a les 10 persones que han participat al curs i que l’han finalitzat. La cloenda ha comptat també amb l’assistència de Jordi Cartanyà, regidor d'Acció Comunitària, Participació i Igualtat de l’Ajuntament de Valls, Antonio López, infermer i referent del Centre d’Atenció Primària Ignasi Sarró en matèria d’acció comunitària, i Anna Garcia, tècnica d’inclusió de l’Ajuntament de Valls.

L'Escola de Persones Cuidadores, després d'un any d'aturada forçada per la pandèmia, va iniciar la seva quarta edició al mes de febrer. La iniciativa municipal sorgeix a través del Grup de Treball de Salut Comunitària, que està impulsat pel Pla d'Acció Comunitària Inclusiva de la Regidoria d’Acció Comunitària, i de l'Equip d’Atenció Primària Doctor Ignasi Sarró. El grup de treball està format pel mateix EAP i per la Fundació Vilaniu, el Pius Hospital de Valls, el Patronat Municipal d'Esports, el Centre de Salut Mental de Valls – Institut Pere Mata, la Creu Roja i les farmàcies de Valls.

L’objectiu de l’Escola és proporcionar les habilitats necessàries a les persones cuidadores per millorar la qualitat de vida de la persona dependent però també posar al seu abast eines per viure positivament l'experiència de cuidar els altres. Així, el curs ha ofert a l’alumnat la formació i les tècniques necessàries per tal que la persona cuidadora també se senti cuidada i resolgui els dubtes derivats de la seva tasca diària.

Durant les diferents sessions, les i els participants han adquirit coneixements sobre la mobilització dels malalts, el suport psicosocial, la informació de recursos socials i sanitaris disponibles, així com els aspectes legals sobre l'atenció al malalt dependent. Aquesta formació ha anat a càrrec de professionals de l'àmbit sanitari, terapeutes ocupacionals, psicòlegs i treballadors socials.

 

VALLS · 30 DE MAIG DE 2022