L'obra infantil "Valentina Quàntica" destaca el paper de les dones científiques a Valls

L'obra infantil "Valentina Quàntica" destaca el paper de les dones científiques a Valls

> La representació, recomanada a partir de 5 anys, es podrà veure el pròxim dissabte4 de juny, a les 18 hores, al Teatre Principal

Aquesta producció de la Companyia de Teatre Anna Roca té com a grans eixos la ciència, l’empoderament femení i l’emergència climàtica

220513CARTELL santjoanfestamajor

La Companyia de Teatre Anna Roca ofereix a Valls, el pròxim dissabte 4 de juny, la representació de l’obra de teatre infantil Valentina Quàntica, que vol posar en valor el paper de les dones en la història de la ciència. L’espectacle, recomanat a partir dels 5 anys, tindrà lloc a les 18 hores, al Teatre Principal, i compta amb una posada en escena molt atractiva, que farà que els infants que hi assisteixin s’endinsin en un laboratori replet de sorpreses, aprenentatges i diversions. Amb ella es tancarà la programació de públics familiars d’aquesta primavera als Teatres de Valls.

Homenatge a les dones investigadores

Valentina Quàntica és la història d’una noia científica que té la voluntat de difondre la ciència i resoldre els “perquès” que se li apareixen contínuament al cap des que era ben petita. Amb l’ajuda del seu company d’experimentació, el Pollet Fernández, i mitjançant un nou canal de YouTube, pretén arribar a les cases de tots els infants i joves.

L’obra planteja al públic diverses preguntes, com per exemple: per què, si en teoria vivim en una societat que procura per la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, hi ha tan poques científiques reconegudes? Es tracta, en síntesi, d’un homenatge a dones com Wang Zhenyi, Nicole-Reine Etable Lepaute, Rosalind Franklin, Hedy Lamarr, Marie Curie, Hypàtia, Rachel Carson, i, en general, a totes les dones que han dedicat o bé dediquen en l’actualitat la seva vida a estudiar i investigar.

Aquest espectacle, creat i dirigit per Anna Roca, i amb les interpretacions d’Anna Aumatell i Raúl Martínez, és la demostració fefaent que fer riure, emocionar i fer pensar no són pas, precisament, objectius artístics incompatibles. Amb moments d’una gran comicitat, i amb una capacitat divulgativa lloable, Valentina Quàntica aconsegueix desvetllar l’interès de menuts i grans per la ciència, així com sensibilitzar sobre qüestions com l’empoderament femení o l’emergència climàtica.

La Companyia de Teatre Anna Roca des de 1996

Nascuda a Olot l’any 1996, la Companyia de Teatre Anna Roca és una de les veteranes del país. Des d’aleshores, es dediquen professionalment al teatre infantil i familiar. Amb produccions com Valentina Quàntica, han aconseguit portar a càrrec un tipus de teatre infantil que té una incidència social interessant i s’han guanyat la reputació en el seu àmbit d’actuació.

Les entrades per assistir a la representació de l’obra Valentina Quàntica ja estan disponibles, i es poden adquirir de manera telemàtica per mitjà del web www.valls.cat les 24 hores del dia, o bé presencialment a les taquilles del Teatre Principal dimecres de 18 a 21 hores, i divendres de 12a 13.30 hores.

 

VALLS · 31 DE MAIG DE 2022