L’Escola Municipal de Música Robert Gerhard de gira per diferents poblacions del Penedès

L’Escola Municipal de Música Robert Gerhard de gira per diferents poblacions del Penedès

El passat cap de setmana l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard ha realitzat una gira per diferent llocs del Baix i Alt Penedès en el que ha estat la sortida anual amb les i els alumnes més grans. Com ja és habitual, els diferents grups instrumentals i corals de nivell avançat, que engloba alumnat de 13 a 18 anys, han participat de la sortida que combina música i socialització en un entorn plenament musical.

Així, divendres 27 de maig al matí, van oferir un concert a l’escola pública Marta Mata del Vendrell, un centre d’alta complexitat, on durant més d’una hora diferents grups van interpretar el seu repertori: grups de guitarres, de teclats, uns combos i l’orquestra de corda i vent. Ja a la tarda van ser a l’escola pública Santa Creu de Calafell, un centre de cinc línies, on van tocar davant l’alumnat de quart de primària en una altra mostra variada dels diferents grups instrumentals. Al vespre va ser el moment del cor modern que, conjuntament amb el cor jove de l’EMM Pau Casals, van oferir un recital a l’auditori del centre. Un concert amè, amb un repertori variat, des d’espirtuals a cançons populars catalanes, obres d’autor i populars japoneses i ucraïneses.

Dissabte a la tarda, i després d’una visita a la ciutadella ibèrica de Calafell i una ruta pel poble de Sant Vicenç de Calders, el concert va anar a càrrec dels combos del centre vallenc i de l’escola de música moderna Músic’s del Vendrell. La Premsa de Lliure va ser l’espai on es va realitzar aquest concert. Finalment, diumenge 29 de maig, va tenir lloc el concert de l’orquestra de corda i vent que van actuar a Cal Figarot de Vilafranca del Penedès, juntament amb l’orquestra de l’EMM Dolors Calbet de la ciutat.

En total, han estat tres dies intensos de gira pel Penedès, amb recitals variats, amb contactes amb diferents escoles de música, amb una cinquantena d’alumnes i tretze membres del professorat implicats. És important destacar les relacions personals que s’estableixen entre alumnes de diferents instruments, com, malgrat la intensitat d’anar amunt i avall cada dia, a l’hora del concert l’alumnat respon i actua amb seriositat. I el sentiment de grup que es crea amb tantes agrupacions diferents i amb alumnes que habitualment no assagen junts i que ara, de viatge, han estat en contacte constantment i s’han generat relacions molt positives. La valoració és altament positiva tant perquè les i els alumnes han crescut molt musicalment com per les interaccions que s’han donat entre alumnat i entre alumnes i docents. 

220531orquestraavilafranca

220601combosantvicen

220531coralvendrell

VALLS · 1 DE JUNY DE 2022