L'“Estiu Actiu” tanca la seva novena edició amb bona acollida i participació de públic

L'“Estiu Actiu” tanca la seva novena edició amb bona acollida i participació de públic

Uns 1.500 assistents participen en les trenta-cinc activitats del cicle estival vallenc impulsat per la regidoria d'Acció Cívica i Joventut

> Els actes de descoberta de Valls i els espectacles infantils i familiars, se situen entre els principals atractius

L'Estiu Actiu ha tancat la novena edició amb molt bona acollida de públic. Unes 1500 persones han participat en les trenta-cinc activitats repartides al llarg del mes de juliol d'aquest cicle organitzat per la regidoria d'Acció Cívica i Joventut de l'Ajuntament de Valls, i que ha comptat amb la col·laboració de més d’una vintena d'entitats, serveis, organismes i establiments de la ciutat. La programació d'aquest any ha combinat activitats formatives, de lleure i culturals, a més d'espectacles i activitats infantils i per a públic familiar, recuperant així, propostes de la programació prepandèmia. La majoria de les activitats proposades han omplert totes les places disponibles.

La programació d'estiu té com a finalitat generar nous espais de trobada i de participació als carrers i places, en especial al Centre Històric i en l'actual equipament del Centre Cívic. Amb aquesta iniciativa, el Centre Cívic vol consolidar i ampliar el cicle lúdicofestiu de Valls, i potenciar les activitats comunitàries durant l'estiu en diversos espais de la ciutat. Per la seva part, VallsJove, que ha recuperat part de les activitats d’abans de la pandèmia, vol oferir alternatives d’oci i lliure per la joventut. 

El model de la programació de l'Estiu Actiu també s'ha consolidat pel que fa a la col·laboració amb diferents serveis i entitats del municipis. En són un exemple activitats organitzades conjuntament entre el servei de joventut Valls Jove i el Patronat Municipal d'Esports, amb l'activitat Splash de Nit (piscina nocturna), amb prop de 200 assistents. També en el terreny esportiu, aquest any s’arribava a la vuitena edició del torneig Escac i Mat, organitzada pel Club Escacs Valls, amb la participació d'una trentena d'infants i joves, celebrat el passat 13 de juliol. Entre les propostes juvenils, també destaca el karaoke jove realitzat el passat 7 de juliol a l’Auditori de Mas Miquel, on al llarg de la tarda van passar un centenar de joves.

La programació d’aquest 2022 ens deixa també dues noves propostes artístiques als carrers de Valls: la primera al carrer del Tren, resultat del taller «Art urbà» a càrrec d’Oriol Moreno; i una segona al carrer Sant Pere, amb el taller de pintura mural, a càrrec de Berta Artigal. En ambdós casos, infants, adolescents i joves participants, van poder intervenir directament sobre els murals.

Una altra de les activitats destacades, iniciada el 2018, i que compta amb molt bona acollida de públic, ha estat el Tast Popular de Vermut, coorganitzat amb el Magatzem del Vermut. Les 70 persones que van acudir a la plaça de l'Oli per participar-hi van poder gaudir, al llarg de dues hores, de diferents formatges i de vermuts de diversos territoris.

La projecció als JCA Cinemes de Valls del projecte Valls Història Viva (realitzat el passat mes de novembre), va permetre als 150 espectadors assistents, poder veure la filmació d’aquest projecte històric. Es preveu que en breu, les filmacions de les diferents escenes es trobin disponibles per a tothom que desitgi veure-les. Per altra banda, les dues propostes d’espectacles i activitats infantils (Històriques d’aigua i, la festa de l’escuma i jocs gegants) van comptar amb uns 500 participants.

Les propostes relacionades amb la descoberta de la ciutat i d'espais emblemàtics de Valls, organitzades conjuntament amb l'Oficina Municipal d'Informació Turística, han tingut una excel·lent resposta de públic, amb més de 380 assistents. Amb la voluntat de posar en valor el patrimoni local, en aquesta edició s'han incrementat les propostes vinculades amb aquest àmbit, que han inclòs la ruta pel call jueu, escape-room al refugi antiaeri de la plaça del Blat, la visita teatralitzada al cementiri municipal, la ruta candela, les llegendes i contalles del centre històric de Valls, les bèsties i animals de l’Església de Sant Joan o la novedosa proposta «Les dones i la iconografia religiosa».

En aquesta edició de l'Estiu Actiu s'ha comptat amb la participació i col·laboració d'organismes i serveis com el Patronat Municipal d'Esports, l'Oficina Municipal d'Informació Turística, el Consell Esportiu de l'Alt Camp, Vallsgenera, la Xarxa Òmnia, el Campus Extens de la URV i la regidoria de Sostenibilitat; d'entitats locals com el Grup del Teatre Principal, l'Institut d'Estudis Vallencs, el Club Escacs Valls, l'associació As. En la Manga, l'Associació pel desenvolupament local i alternatiu, Increïble sostenible, Valls en transició, Club BTT Valls, la UAF, el Ball de pastorets, la parròquia de Sant Joan o el Cor Juvenil Koré; així com de comerços i serveis com el Magatzem del Vermut, la sala Red Star o JCA Cinemes.

 

VALLS · 27 DE JULIOL DE 2022