S’inicia una nova fase de les obres de millora del Museu de Valls

S’inicia una nova fase de les obres de millora del Museu de Valls

> Aquests treballs suposen una inversió de gairebé 71.000 euros

> Durant el període de les obres, el Museu de Valls romandrà tancat

El Museu de Valls comença una nova fase de les obres de millora de l’edifici ubicat al passeig dels Caputxins. El museu romandrà tancat fins a finals d’any, període que es preveu que durin els treballsque compten amb un pressupost total de 70.778,16 euros. Concretament, les obres es destinaran a la creació d’un nou magatzem a la planta baixa, en la zona on fins ara hi havia la consergeria. L'entrada de noves donacions i adquisicions al museu en els últims anys han portat la necessitat d’ampliar l’espai per poder preservar les obres en les millors condicions. La creació d’aquest nou magatzem suposa un cost d’11.988,70€.

Paral·lelament, a banda d'ampliar aquest espai, també es fan treballs de millora als magatzems ja existents a la seu del museu, incorporant un sistema de clima per mantenir les obres en un entorn estable pel que fa a la seva temperatura i també a la humitat. En aquest cas les obres compten amb un pressupost de 58.789,46€. 

Aquestes obres es complementen a les que van tenir lloc durant l’any 2021 on el Museu de Valls va realitzar unes obres de reforma a l'edifici de la Casa de Cultura per a l'ampliació de les seves dependències. Amb una inversió municipal de 276.000 euros, les obres van suposar una reforma completa de la primera planta de l'equipament, que s’ha incorporat al recorregut museogràfic del centre com a espai on s’hi exposen les obres destacades de la col·lecció del fons del museu. A més d'aquestes obres, executades mitjançant l’aportació econòmica de l'Ajuntament, el Servei de Museus del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya va invertir 100.000€ més en la millora de l’equipament, amb actuacions a les plantes segona i tercera. 

 

VALLS · 2 D’AGOST DE 2022