Luisa Miralles del Punt Òmnia de Valls, finalista als premis europeus «All digital 2022»

Luisa Miralles del Punt Òmnia de Valls, finalista als premis europeus «All digital 2022»

Luisa Miralles, dinamitzadora del Punt Òmnia de Valls durant més de 20 anys i jubilada aquest 2022, ha estat proposada com a «Millor dinamitzadora digital» dels premis europeus «All Digital 2022». La seva feina al cap davant del punt Òmnia fent formació i difusió de la innovació digital, treballant per la reducció de l'escletxa digital no han passat desapercebudes. Els Punts TIC de Catalunya han escollit per votació a 3 persones per representar la Xarxa Punt TIC als premis Europeus «All Digital 2022» i una d'elles és la Luisa Miralles. L'organització europea anunciarà els finalistes el 30 d'agost.

Els «All Digital 2022» busquen reconèixer els èxits i habilitats digitals de persones i organitzacions d'Europa així com apropar a la ciutadania els beneficis i les oportunitats creades per la transformació digital . Per a més informació, consultar aquí les bases de la convocatòria.

Els Punt TIC no tindrien èxit sense les seves persones dinamitzadores, que es troben a la primera línia de la inclusió social digital ajudant a trencar la bretxa digital, fomentant l'esperit crític i l'ús de les noves tecnologies i millorant les seves comunitats digitals.

Amb l'objectiu de donar visibilitat i fomentar la coneixença de persones destacades de la Xarxa Punt TIC i donar protagonisme a les seves trajectòries i bones experiències en el sector, es va obrir el procés participatiu de votacions de candidatures Punt TIC als Premis ALL Digital 2022 que va finalitzar amb 500 vots.

Les persones més votades han estat: en la categoria de 'Millor dinamitzador/a digital', la Luisa Miralles, del Punt Òmnia de Valls, i l'Esther Gibert, del Punt TIC Palau; i en la categoria de 'Millor transformador/a digital 'changemaker', la Mercè Fort, de l'Smartcentre de Santa BàrbaraAquestes candidates representaran a la Xarxa Punt TIC de Catalunya als premis europeus. Les tres persones de totes les finalistes en l'àmbit europeu entraran en una votació pública en línia que tindrà lloc a l'agost, tot i que les dates específiques s’han de concretar. 

Els criteris de selecció es basen en tres aspectes. El primer és el nombre d'anys treballats, la formació de les persones en relació a l'àmbit cursos impartits. Per altra banda, també es té amb compte la professionalitat i dedicació, és a dir, l’experiència demostrada en la impartició d'educació digital i en l'habilitació de les persones per utilitzar les noves tecnologies. Finalment, també es valora l’impacte social: resultats del treball, canvis amb les persones estudiants, resultats de la formació, com ara llocs de treball trobats, permanència en la plantilla, noves empreses establertes...

La Luisa ha estat dinamitzadora TIC del Punt Òmnia Valls durant vint anys. És una de les persones de referència a la Xarxa Punt TIC, per la seva trajectòria professional, el seu caràcter afable i la seva actitud, sempre crítica i constructiva. Ha estat una de les dinamitzadores que millor ha entès i aplicat la coordinació i complementarietat entre les xarxes Òmnia i Punt TIC, participant activament en totes les iniciatives, oferint amb modèstia però sense complexos la seva visió i experiència. Amb motiu de la seva jubilació, va rebre el reconeixement unànime dels companys i de les companyes de professió durant la passada Jornada de Dinamització de la Internet Social.

Des de Vallsgenera s’agraeix la feina realitzada per Miralles. Tant la gran tasca que ha fet com a dinamitzadora dels Punts òmnies de Valls, la gestió del Campus Extens de la URV a Valls i l'impuls de la tecnologia digital i la lluita per disminuir la bretxa digital entre la ciutadania vallenca. La Luisa ha fet viure el seu entusiasme per la innovació i les noves tecnologies, i ha transmès la seva manera d'entendre el món i la importància i la necessitat de crear xarxa entre les persones i i les entitats que treballem amb un objectiu comú.

 

VALLS · 4 D’AGOST DE 2022