Emma Vilarassau, Joan Pera, Albert Pla i l’il·lusionisme del Mag Lari se sumen a la nova temporada dels Teatres de Valls

Emma Vilarassau, Joan Pera, Albert Pla i l’il·lusionisme del Mag Lari se sumen a la nova temporada dels Teatres de Valls

> Els Amics de la Música homenatgen a Victòria dels Àngels amb un concert que ha rebut reconeixements de la crítica a festivals com Perelada o el Life Victoria Barcelona

> El Festival Internacional de Titelles Guant i teatre per als més petits, al·licients d’una nova temporada enfocada també al públic familiar

> El segell Territori Creatiu Vallenc destaca amb el muntatge de dansa «Enclaves Libres» i «Els Pastorets Principals de Valls»

> Consulteu la programació completa

220914teatres

Teatre, música, dansa, el Festival Guant i màgia i il·lusionisme. Cultura amb segell vallenc i també els principals muntatges de l’escena catalana per a la nova cartellera dels Teatres de Valls. En destaquen noms propis com Joan Pera, Albert Pla, el Mag Lari, Àngel Llàcer, Emma Vilarassau o Dafnis Balduz, però també muntatges de territori creatiu vallenc com l’espectacle de dansa «Enclaves Libres» i «Els Pastorets Principals» per a les festes de Nadal i Reis.

La temporada escènica vallenca apujarà el teló el 2 d’octubre al Centre Cultural amb l’esperat «El llop: Terra Baixa», d’Àngel Guimerà en la nova versió del programa El llop de TV3 dirigida per Àngel Llàcer. A la televisió vam descobrir com una companyia amateur es convertia en professional i ara podrem comprovar el resultat dalt de l’escenari en una versió que homenatja un dels grans clàssics del teatre català. Guimerà planteja magistralment el conflicte constant entre dos mons antagònics i irreconciliables: el món pacífic que representa la Terra Alta, i la Terra Baixa, llar de personatges mesquins i profundament corromputs. 

Aquest és un dels tres espectacles inclosos a l’Abonament dels Teatres de Valls. El segon serà el 5 de novembre també al Centre Cultural: «De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda» de La Calòrica. Aquesta producció del Teatre Nacional de Catalunya es tota una auca ecologista, per prendre consciència de l’emergència climàtica en una cursa desesperada dalt de l’escenari, entre escales i replans d’una comunitat enfrontada al terrible repte d’organitzar-se abans que l’aigua els arribi al coll. L’obra ha estat reconeguda amb tres guardons als premis Teatre Barcelona 2021. 

En abonament també “L’Oreneta”, de Guillem Clua, amb Emma Vilarassau i Dafnis Balduz, ja el 26 de novembre. L'espectacle, que va néixer arran de l’atemptat islamista contra la comunitat LGTBI a Orlando el 2016 on van perdre la vida 50 persones, és tota una reflexió sobre el perdó i el poder guaridor de l'amor, el tema central de tota l'obra de Guillem Clua. Emma Vilarassau i Dafnis Balduz fan parella i descobreixen com una cançó, “L'Oreneta”, té un significat especial per a ells i el seu passat, marcat per un atemptat terrorista de signe islamista.

 

Octubre amb Albert Pla, Joan Pera i l’homenatge a Victòria dels Àngels
Abans, a l’octubre, la programació té a més de la versió de «Terra Baixa», tres espectacles destacats més. Albert Pla es presenta al Centre Cultural amb «¿Os acordáis?» (14 d’octubre), el títol d’una de les últimes cançons que va compondre durant la pandèmia en una composició tan llarga com el temps que va durar el confinament. La ironia de Pla ens porta de la mà per reflexionar sobre l’impacte de la crisi sanitària mundial en un espectacle d’una poètica inusual , devastadora i electritzant amb cançons que expliquen històries tràgiques i delirants. 

El 16 d’octubre Joan Pera torna a Valls, a les envistes de la Fira de Santa Úrsula, amb «Màster Xof», com ell destaca una comèdia culinària per a gurmets de l’humor. Amb el restaurant ple a vessar, descobrirem com Pera se les enginya per preparar un divertit menú degustació i demostrar a la seva família que, tot i l’edat, encara està en forma, que no pensa ni jubilar-se ni tancar ni vendre el restaurant de la seva vida. Al Centre Cultural descobrirem si el divertit cuiner continua sent el de sempre o bé li toca passar pàgina. 

Els Amics de la Música de Valls presenten en la programació que promou l’entitat el concert «Cançons Escrites per Victòria dels Àngels» (27 d’octubre), tot un homenatge al Teatre Principal a qui serà sempre una referència mundial del cant i l’òpera. Els solistes de l’OSVA, Laia Pujolassos i Ferran Bardolet, juntament amb la soprano Mireia Tarragó, interpretaran les quatre cançons que en Pedro Pardo va compondre a partir dels poemes de la Victòria dels Àngels, en aquest cas en una formació de trio i que ja han rebut els reconeixements de la crítica en Festivals com el de Peralada o el LIFE Victoria Barcelona. El concert el completarà una estrena absoluta d’un altre trio, en aquest cas, el primer per a violí, cello i piano que compon el director de l’OSVA i que representa un complement perfecte per les cançons de la segona part. > Descarregar imatge

El novembre serà també el moment per a la dansa amb l’estrena de «Enclaves libres» de la Cia. Evohé (12 de novembre). Tota una mirada íntima sobre l’amor i la llibertat de la mà de la vallenca Ana Corredor que ha ideat i creat aquest espectacle buscant terrenys fèrtils, petits refugis que ens permetin cercar noves maneres de relacionar-nos. Un muntatge que convida a submergir-se a través dels seus paisatges, en un món suggerent, oníric i poètic, on conviuen l’audiovisual, el text i l’atmosfera musical. Nacho Mayals (audiovisuals) i Aida Plassa (vestuari) participen amb Ana Corredor en aquest viatge creatiu amb segell vallenc. 

                                

Per Nadal, Mag Lari i Pastorets
Les festes del Nadal a Valls comptaran amb l’il·lusionisme i humor del Mag Lari (18 de desembre). Amb una trajectòria de 25 anys dalt dels escenaris de mig món, el popular Mag Lari ens regalarà el seu nou espectacle amb molt de regust nadalenc, sempre espectacular i sempre diferent. El mag-showman és un dels grans noms de l’il·lusionisme mundial, amb una estètica polida, brillant i plena d’humor. El Nadal és sinònim d’«Els Pastorets Principals de Valls» i les aventures del Garrafó, el Fredolic, la Mariana i la Sulina, tota la pastorada i també els dimonis amb Satanàs i Llucifer al capdavant. Com sempre, una bona manera de celebrar el Nadal amb les sis funcions que està ja preparant el GTP.

 220914MagLari

Festival Guant i públic familiar
La programació per a públics familiars és ben present de nou aquesta temporada als Teatres de Valls. L’obrirà el 8 d’octubre la Cia La Tal a la divertida bugaderia d’«Italino Grand Hotel» i la tancarà, el 3 de desembre, La Pera Llimonera amb una esbojarrada i divertida versió del clàssic «Un vestit nou per a l’Emperador».

Abans però, Valls acollirà una nova edició el Festival Internacional de Teatre Titelles Guant. Així, el Guant arrencarà el 18 de novembre amb dues propostes: «Sota Sola» de la companyia K de Teatre  i «Auga que no has de beber», tot un tresor patrimonial i musical llatinoamericà a càrrec de la Cia Fantoches Baj . El festival de titelles seguirà el 19 de novembre amb «Hamelí» de la Cia Xip Xap i, el 20 de novembre, amb «Maure el Dinosaure» de Teatre Nu i «Miranius» de De Paper.

 220914VestitNou

Venda d’entrades i abonaments

La venda d’entrades soltes i els abonaments de teatres i espectacles familiars s’inicia el proper 21 de setembre a partir de les 10h a través del portal web municipal www.valls.cat i també, presencialment, a les taquilles del Teatre Principal. A taquilles es mantindrà fins l’1 d’octubre l’horari ampliat de 12h a 14h i de 18h a 20h. A partir del 5 d’octubre, les taquilles obriran en el seu horari habitual, els dimecres no festius de 18h a 21h i els divendres no festius de 12 a 13.30h. Coincidint amb les festes de Nadal, del 12 de desembre al 5 de gener, les taquilles tornaran a ampliar horari de 12h a 14h i de 18h a 20h. A través de la web municipal, es podran adquirir les entrades i abonaments les 24 hores del dia.

VALLS · 14 DE SETEMBRE DE 2022