Aquest octubre s’inicia la campanya de vacunació de la grip i de la dosi de record de la COVID-19

Aquest octubre s’inicia la campanya de vacunació de la grip i de la dosi de record de la COVID-19

> El Centre Cultural Municipal serà el centre de vacunació central, però a més es mantenen altres punts a barris i zones de la ciutat

Aquest dilluns 3 d’octubre s’inicia la campanya de vacunació de la grip que, aquest any, inclourà a més la vacunació de la dosi de record contra la Covid-19 a les persones majors de 60 anys. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Valls amb col·laboració amb el departament de Salut i el Centre d’Atenció Primària Valls Urbà Ignasi Sarró – ICS Camp de Tarragona, ha habilitat el Centre Cultural Municipal com a punt de vacunació central.

A les residències de gent gran i a col·lectius vulnerables, la vacunació ja s’ha iniciat en els últims dies, però a partir de dilluns dia 3 s’obre al conjunt de la població inclosa en la campanya de vacunació. Per sol·licitar cita, es pot realitzar a través de l’aplicació de la Meva Salut o bé adreçar-se al CAP Ignasi Sarró o trucar al 977 60 20 00. Es pot sol·licitar cita per a la vacunació de la grip o de la Covid i també per a l’administració de les dues vacunes el mateix dia, opció aquesta última que les autoritats sanitàries recomanen especialment.

A més del Centre Cultural, la campanya de vacunació es descentralitza com en anys anteriors a diferents zones i barris: Centre de Dia Creu Roja (13 d’octubre), Habitatges de la Colla Vella, Pisos de Clols i Centre de Dia de la Residència Alt Camp (14 d’octubre), Fontscaldes (28 d’octubre), Barri de les Comarques (4 de novembre), Biblioteca Carles Cardó (8 de novembre) i Unió Anelles de la Flama (10 de novembre).

La segona dosi de record de la vacuna de la Covid-19 s’ha començat a administrar en una primera fase a les persones de més edat o bé les qui pateixen malalties cròniques, resideixen en residències de gent gran o d’atenció a la discapacitat, així com al personal sanitari i sociosanitari. Les autoritats sanitàries recomanen rebre aquesta segona dosi de record perquè, com altres vacunes, els nivells de protecció poden començar a disminuir amb el temps. La dosi de record augmenta la immunitat i redueix el risc d’ingressar a l’hospital a causa de la Covid-19 aquest hivern. A més, les vacunes que s’administren són eficaces per fer front a les diferents variants de la malaltia.

Pel que fa a la vacunació contra la grip, s’adreça especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip i també a les que poden transmetre la grip a altres persones en situacions d’alt risc, com ara els professionals de la salut.

 

VALLS · 3 D’OCTUBRE DE 2022