Valls programa activitats en família de circ, ciència i robòtica per promoure el lleure educatiu

Valls programa activitats en família de circ, ciència i robòtica per promoure el lleure educatiu

El Pla Educatiu d’Entorn ofereix tallers didàctics i lúdics de manera gratuïta els dissabtes 15 d’octubre, 19 de novembre i 17 de desembre

> Pensats per a xiquets i xiquetes de 3 a 14 anys, es faran al parc del Mas Miquel, a la plaça President Companys i als Arcs del celler del Paborde.

221004PEE

La regidoria d’Educació i Política Lingüística de l’Ajuntament de Valls, per mitjà del Pla Educatiu d’Entorn (PEE), organitza un cicle d’activitats en família de tardor els dissabtes 15 d’octubre, 19 de novembre i 17 de desembre amb la intenció d'acostar el lleure educatiu als nens i les nenes a través de tallers didàctics gratuïts, que els permetran aprendre i alhora divertir-se. El món del circ, la ciència i la programació i la robòtica són les temàtiques escollides per a unes activitats pensades per a xiquets i xiquetes de 3 a 14 anys, que tindran continuïtat durant tot el curs escolar amb noves propostes de cara al primer semestre del 2023.

Aquests tallers són activitats gratuïtes obertes a totes les famílies i neixen amb la intenció d'oferir noves propostes de lleure educatiu i familiar a Valls que despertin en els xiquets i les xiquetes l’esperit crític i la curiositat per diferents disciplines que esdevenen un reforç formatiu. El cicle de tardor començarà el 15 d’octubre amb el taller de circ ‘Ximple!’, amb la Cia Passabarret, al parc del Mas Miquel per a xiquets i xiquetes a partir dels 3 anys. Es farà d’11.30h a 13.00h, serà gratuït i no cal inscripció prèvia. Tots els menors participants han d’anar acompanyats d'una persona adulta.

Els tallers de ciència, denominats ‘Setciències’, estan dinamitzats per l’empresa Funbrain, que ja en va oferir una primera edició molt participativa abans de l’estiu. Aquesta vegada se celebraran el dissabte 19 de novembre, d’11.30h a 13.00h, a la plaça del President Companys (el Fornàs). Hi hauran tres propostes simultànies en funció de les edats: ‘Fem dentifrici’ (de 3 a 6 anys), ‘Nanociència’ (de 7 a 10 anys) i ‘Biomedicina forense’ (d’11 a 14 anys). Són gratuïts però cal inscripció prèvia trucant al telèfon de l’Oficina Municipal d’Escolarització, el 977 63 60 04, de dilluns a divendres, de 10:00h a 14:00h. Les places són limitades i tots els menors participants han d’anar acompanyats d'una persona adulta.

Finalment, el 17 de desembre d’11.30h a 13.00h, Roboaula oferirà dos tallers simultanis de programació i robòtica per a nens i nenes de 6 a 9 anys i de 10 a 13 anys, on aprendran el procés de creació d’un robot. Tindrà lloc als arcs del celler del Paborde, al Barri Antic. En aquesta activitat també cal inscripció prèvia trucant al telèfon de l’Oficina Municipal d’Escolarització, el 977 63 60 04, de dilluns a divendres, de 10:00h a 14:00h. Així mateix, les places són limitades i tots els menors hauran d’anar acompanyats d'una persona adulta.

Els Plans Educatius d’Entorn són una proposta educativa innovadora que vol donar resposta a les múltiples mancances formatives de la nostra societat. Són instruments per donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives dels membres més joves, coordinant i dinamitzant l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves. S’adrecen a tot l’alumnat, i a tota la comunitat educativa, però amb una especial sensibilitat pels sectors socials més desafavorits.

 

VALLS · 4 D’OCTUBRE DE 2022