Valls recupera la cursa popular de Santa Úrsula que compleix 40 edicions amb importants novetats

Valls recupera la cursa popular de Santa Úrsula que compleix 40 edicions amb importants novetats

Per primera vegada, la cursa serà inclusiva i, amb la col·laboració de Ginac i el Pla d’Acció Comunitària, el circuït estarà adaptat a persones amb mobilitat reduïda i hi haurà un recorregut més curt per a persones amb necessitats especials

> El retorn de la cursa després de la pandèmia arriba amb canvis en el recorregut i tindrà el centre històric com a punt principal

221006Cursa

Valls celebrarà el proper diumenge dia 23 d’octubre la Cursa Popular de Santa Úrsula, un dels grans esdeveniments esportius que organitza el Patronat Municipal d’Esports de Valls. La cursa, que enguany complirà la seva 40a edició, arriba amb més al·licients, en especial després que en els últims dos anys no s’hagi pogut celebrar a causa de la pandèmia per la Covid-19. A més d’això, la cursa introduirà importants canvis en un recorregut que tindrà, com a novetat, el centre històric i el Pati com a punts neuràlgics i alhora, per primer cop, serà una cursa inclusiva, en una iniciativa fruit de la col·laboració entre el Patronat d’Esports, el Pla d’Acció Comunitària Inclusiva (PLACI) de la regidoria d’Acció Comunitària i Igualtat i la Fundació Ginac.

La cursa és tota una festa ciutadana i esportiva que reuneix atletes de competició però que també ha sabut potenciar la participació de petits i grans. L’organització espera superar els 1.000 participants en la seva recuperació després de la Covid, en una celebració esportiva que coincideix amb la Fira de Santa Úrsula i compta amb la participació dels alumnes de les escoles i instituts de la ciutat a més de la col·laboració directa de clubs esportius de Valls com el Fornàs Atlètic Club de Valls i l’Alt Camp, la Secció Ciclista del CB Valls i BTT Valls i Alt Camp, la Secció d'atletisme de l'AAEET. 

En la present edició, el Pati serà el punt de sortida i arribada de la cursa amb un recorregut aproximat de 3,5 quilòmetres. El tret de sortida serà a les 10 del matí i els participants recorreran els carrers del centre històric , una de les grans novetats d’aquesta 40a edició. A més, per primera vegada en la seva història, la cursa popular serà també inclusiva i el circuït estarà adaptat per a persones amb mobilitat reduïda i serà apte per a cadires de rodes. També està previst habilitar un recorregut especialment curt per a persones amb necessitats especials i, en cas de necessitat, s’habilitaran dreceres per reduir encara més la distància de la cursa. Al llarg del recorregut, també s’instal·laran WC adaptats.

La inscripció a la cursa es pot efectuar aquests dies a les escoles i instituts de Valls, al Patronat Municipal d’Esports o bé, una hora abans de la cursa, al Pati on s’habilitaran quatre punts d’atenció als participants. Tanmateix i com a novetat d’enguany les inscripcions es podran realitzar per internat a la pàg web del Patronat d’Esports. Al final de la cursa, es lliuraran els obsequis i guardons, en concret al participant més gran i al més petit i es sortejarà material esportiu. Tots els participants podran gaudir d’un avituallament al finalitzar la cursa gentilesa de BON ÀREA.

 

VALLS · 5 D’OCTUBRE DE 2022