Dos alumnes de l’Institut Jaume Huguet guanyen la primera edició dels premis «Repte Valls Open Data»

Dos alumnes de l’Institut Jaume Huguet guanyen la primera edició dels premis «Repte Valls Open Data»

El centre educatiu obté 1.000 euros per a la compra de material informàtic gràcies a un treball sobre els parcs infantils i les fonts de Valls

> El Saló de Plens ha acollit l’acte de lliurament amb l’alcaldessa, Dolors Farré, i les regidores Núria Gavarró i Teresa Rull

20221011 115730

Un treball de recerca digital sobre els parcs infantils i les fonts de Valls que han realitzat dos alumnes de l’Institut Jaume Huguet ha estat el guanyador de la primera edició dels premis ‘Repte Valls Open Data’, convocat enguany per l'Ajuntament de Valls. José Antonio Ortega Argüelles i Oriol Ribé Quirós, alumnes de segon curs del cicle formatiu de grau mitjà de Sistemes Microinformàtics i Xarxes, van tractar dades obertes municipals amb eines ofimàtiques i software específic i, amb tota la informació analitzada, van fer una proposta de millora d'alguns parcs infantils. L’institut obté, amb el guardó, 1.000 euros per a la compra de material informàtic.

L’acte de lliurament s’ha celebrat aquest matí al Saló de Plens amb l’assistència de representants de l’IES Jaume Huguet i de la comunitat educativa i ha comptat amb l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, la regidora de Transparència, TIC i OAC, Núria Gavarró, i la regidora d’Educació i Política Lingüística, Teresa Rull, que són les dues àrees que van convocar els premis ‘Repte Valls Open Data’ per a treballs i projectes de diferent format duts a terme per l’alumnat dels centres educatius de Valls durant el curs acadèmic 2021-2022. Durant l’acte, Lourdes Muñoz Santamaría, cofundadora d'Iniciativa Barcelona Open Data, ha ofert una xerrada sobre "Dades útils per mesurar i entendre la realitat".

L'objectiu d’aquest repte és donar a conèixer la infraestructura de dades obertes del portal municipal a l’alumnat, potenciar les seves habilitats per tractar les dades i estimular el treball per projectes i en equip. Així mateix, aquests premis també volen fomentar l’esperit crític i ciutadà de l’alumnat, en la mesura que analitzen el seu entorn i poden proposar accions per millorar-lo. Per a la convocatòria de 2022, s’havien establert dues categories de premis: la de projectes realitzats per alumnat de tercer o quart de Secundària, que ha quedat deserta, i la de projectes efectuats per alumnat de cicles formatius de grau mitjà o de grau superior, que ha recaigut en l’IES Jaume Huguet.

 

VALLS · 11 D’OCTUBRE DE 2022