Inici d’una nova temporada de marxa nòrdica del Patronat Municipal d’Esports

Inici d’una nova temporada de marxa nòrdica del Patronat Municipal d’Esports

El proper 29 d’octubre, el Patronat Municipal d’Esports iniciarà una nova temporada de marxa nòrdica amb la sessió d’iniciació i la sortida programada a Alió. En concret, la sessió tècnica d’iniciació tindrà lloc a la pista d’atletisme Marta Galimany del Fornàs a les 9h del matí i els participants aprendran les nocions bàsiques de la marxa nòrdica, com la posició corporal, el treball de tronc i braços i la presa i coordinació dels bastons. Després de la sessió, s’ha organitzat una sortida d’iniciació Valls-Alió-Valls, en un recorregut d’11 quilòmetres i 2h30’ de durada, una ruta molt planera i ideal per a la iniciació.

Les properes sortides estan previstes el diumenge 30 d’octubre a les 9h del matí amb una ruta circular d’11 quilòmetres (4 hores) i de dificultat mitja que recorrerà la Torre del Moro de Montferri, a 350 metres d’altitud i des d’on es pot gaudir d’una panoràmica de tota la comarca. A més, durant bona part de la ruta, els participants veuran el conegut mas de la Polla Rossa, documentat al segle XVI. La temporada de marxa nòrdica del patronat acabarà el 26 de novembre a Montblanc i a l’Ermita de Sant Joan, un dels miradors que, a 750 metres d’altitud, ofereix una de les vistes més espectaculars de la Conca de Barberà. En aquest cas, els participants sortiran a les 9h per fer una ruta de 10 km, també circular i de dificultat mitja, amb una durada prevista de 3h 30’. Per a més informació o per participar-hi, tots els interessats poden formalitzar la inscripció a través de la pàgina web del Patronat Municipal d’Esports (www.pmevalls.cat). La sessió d’iniciació té un preu de 3 euros (gratuïta per als abonats del PME) i 5 euros les sortides (3 euros per als abonats). La inscripció inclou el monitoratge.

221020CARTELL marxanordica

Beneficis de la marxa nòrdica

La marxa nòrdica és una activitat segura, eficaç i equilibrada que ajuda a treballar tot el cos de forma simètrica. Consisteix en caminar amb bastons amb la finalitat que ens ajudin a impulsar-nos cap endavant i així s’usen elsbraços i la part superior de cos amb l'objectiu de mobilitzar fins el 90% dels músculs del cos. La marxa nòrdica permet adaptar el nivell de l’activitat segons l’objectiu del practicant. Això fa que sigui una activitat apte per a tothom, des de nens fins a persones de la tercera edat. En l'àmbit de la salut és un esport que facilita una hàbits de vida actius i és recomanada en processos de rehabilitació o tractament d’algunes patologies. 

Com a principals beneficis de la marxa nòrdica destaca la millora de la higiene postural, la pressió sobre les articulacions; afavoreix la prevenció de malalties cardiorespiratòries i el reg sanguini; augmenta la despesa calòrica un 40% més que si només es camina; realitzada de forma regular ajuda al control de la pressió arterial, el colesterol i el drenatge limfàtic. 

VALLS · 21 D’OCTUBRE DE 2022