L'Ajuntament de Valls efectua tractament contra la processionària del pi als espais verds i escoles municipals

L'Ajuntament de Valls efectua tractament contra la processionària del pi als espais verds i escoles municipals

> L'Ajuntament de Valls completarà aquesta setmana els tractaments fitosanitaris contra la processionària de pi a les diferents zones verdes de la ciutat i escoles municipals. En total, es tractaran 300 exemplars amb productes específics, en una actuació que es realitzarà a la nit per evitar molèsties

> A la majoria dels pins es realitzarà un tractament per atomització amb un producte biològic i una petita part del tractament es farà amb endoteràpia, tècnica alternativa als tractaments químics tradicionals, amb baix impacte ambiental i mínim risc per a les persones, ja que s’injecta el tractament al tronc i s’evita la polvorització.

La processionària del pi ataca totes les espècies de pins i cedres; les espècies autòctones més sensibles són la pinassa, el rojalet i a la ciutat de Valls els pins blancs ; els pins foranis, insignia i canari, també són molt sensibles. Al començament de l'atac, a primers de tardor, s'observen plomalls d'agulles mig menjades i seques, i més endavant, durant l'hivern, fortes defoliacions i presència de bosses blanques on es refugien les erugues. Quan arriba el fred, les erugues formen les bosses de pèls sedosos dins de les quals passen l'hivern a resguard de les baixes temperatures, i d'on surten a les nits per alimentar-se de les fulles de pi de l'entorn més pròxim. Al final de l'hivern baixen dels arbres i formen les processons amb l'objectiu de buscar un indret adequat per enterrar-se i construir el capoll, on fan la crisalidació, i donen lloc a noves papallones a l'estiu següent.

Les repoblacions joves de pins poden quedar malmeses a causa d’aquesta plaga. En els arbres adults provoca minva de creixement, debilitat i predisposició a l'atac d'insectes perforadors. La plaga, a més d’afectar l’arbre, suposa una elevada perillositat pels pèls urticants que desprenen les erugues, especialment per lesions als ulls o a persones al·lèrgiques, així com a animals domèstics.

Ubicació dels espais verds on es farà el tractament : 

Lloc

Pins

Plaça Mas Clariana

14

Plaça de Santa Magdalena (c/Freixe)

7

Carrer de Pau Mercader

3

Col·legi Baltasar Segú

15

Plaça dels pins

29

Barri Santa Úrsula

12

Blocs Alt Camp 

34

Central elèctrica-cementiri

98

Plaça President Companys

32

Piscina pista d'atletisme

2

Carre Cèsar Martinell

1

Carrer Miquel Colom, Bon Sol 

27

Zona Centre Cultural

1

Zona Esportiva El Vilar

4

Zona Balmes

1

vallsgenera 

2

Carrer Francesc Macià

2

Parc Barrau

7

Plaça Quarters

3

Plaça Torratxa

6

 

300

 

VALLS · 27 D'OCTUBRE DEL 2022