Un partit de futbol inclusiu entre el Valls i el Barça Genuine obrirà la desena setmana de les capacitats

Un partit de futbol inclusiu entre el Valls i el Barça Genuine obrirà la desena setmana de les capacitats

> Amb el lema «Jo soc capaç», la programació es durà a terme entre el 26 de novembre i el 2 de desembre

Es pretén conscienciar la ciutadania i aconseguir la plena normalització i integració de les persones amb diversitat funcional a la societat

221121 Setmana capacitats

Valls celebrarà, un any més, una nova Setmana de les Capacitats per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, fixat al 3 de desembre des de l'any 1992 per l'Organització de les Nacions Unides. Amb el lema ‘Jo soc capaç’, aquesta iniciativa que impulsen conjuntament entitats i institucions arriba a la seva desena edició amb un programa setmanal farcit d’esports, tallers, actes culturals i xerrades divulgatives, tot i que ja és l’onzena vegada que se celebra l’efemèride, que va començar concentrada en un sol dia com a Festa de les Capacitats.

Les activitats de la Setmana es duran a terme entre el 26 de novembre i el 2 de desembre. Començaran amb un partit de futbol amistós de caire inclusiu entre els equips de Valls i del Barça Genuine, dissabte vinent dia 26 a les 11:30h al camp de futbol del Vilar. Serà la gran festa d’inici de la programació i comptarà amb actuacions complementàries.

La Setmana de les Capacitats compta amb la participació de totes les entitats vallenques que formen part de la Taula de les Capacitats, l'òrgan de participació que proposa i organitza actuacions per tal de garantir la igualtat d'oportunitats de totes les persones amb diversitat funcional de Valls. Enguany està organitzada per la Fundació Ginac, l’Associació Trèvol, l’Associació Porta Oberta, l’Associació per la Fibromiàlgia i la SFC, la Federació MESTRAL-Cocemfe Tarragona, els Castellers de la Il·lusió, el Pla d’Acció Comunitària Inclusiva (PLACI) de l'Ajuntament de Valls, el Patronat Municipal d'Esports, la Lliga d’Afectats Reumatològics i els instituts Narcís Oller i Jaume Huguet.

L’alumnat de l’assignatura de Projectes Artístics del Batxillerat Artístic de l’IES Narcís Oller ha dissenyat el cartell oficial de la Setmana de les Capacitats, que s’ha triat d’entre les diverses propostes que han dissenyat els mateixos estudiants. La Setmana de les Capacitats alhora compta amb nombroses entitats i empreses col·laboradores: Institut d’Estudis Vallencs, Fundació Vilaniu, Residència Santa Teresa, Protecció Civil, JCA Cinemes, Creu Roja, Agbar, Infinity Dansa, Fundació FCB, Escola Valls Futbol i Residència Mimara.

Tots els actes organitzats al voltant de la Setmana de les Capacitats tenen com a objectiu apropar el col·lectiu per conscienciar la ciutadania i aconseguir la plena normalització i integració de les persones amb diversitat funcional a la societat. Per aquest motiu s'han programat activitats destinades especialment als alumnes de les escoles i dels instituts, com la jornada “Adapta't a l'esport”, on els joves poden viure en primera persona com és practicar un esport com si patissin alguna discapacitat física. També es faran tallers de sensibilització anomenats "Supernens" a les escoles de Valls, per a alumnes de quart i cinquè de primària, a càrrec de la Fundació Ginac; i xerrades de sensibilització per als alumnes de 1r d'ESO a càrrec del SIEI Narcís Oller.

 

221121 Setmana capacitats cartell

Programa d’activitats

Dissabte, 26 de novembre

> XI Festa de les Capacitats, a les instal·lacions esportives del Vilar. Inauguració de la X Setmana de les Capacitats.

> 11.30h Benvinguda institucional i presentació dels equips.

> 11.40h Partit de futbol amistós entre Futbol Inclusiu Valls i el Barça Genuine.

> 12.30h Actuació Castellers de la Il·lusió.

> 13.00h Dancemob «Balla per les capacitats», a càrrec d’Infinity Dansa.

Dilluns, 28 de novembre

18.30h Presentació del llibre «Caza de gamusinos. El relato que desnuda la esquizofrenia», de David Puig Gotor, amb l’actuació musical d’Efrain. A la Biblioteca Popular.

Dimarts, 29 de novembre

> 11.00h Xerrada de Marc Fuentes Molina: «Voler és poder». Al pavelló Joana Ballart.

Dimecres, 30 de novembre

> 18.00h Cinema a JCA Cinemes: «Sonata para violonchelo». Entrada gratuïta. Aforament limitat.

Dijous, 1 de desembre

> De 9.00h a 14.00h Jornada «Adapta’t a l’esport», per alumnes dels instituts, a les instal·lacions del Vilar.

Divendres, 2 de desembre

> 18.30h Cinefòrum amb la pel·lícula «Jocker» i amb la psicòloga Sara Romero Cuesta. A la Sala d’actes de l'Institut d’Estudis Vallencs.

Altres accions

> Tallers de sensibilització "Supernens" a les escoles de Valls, per a alumnes de quart i cinquè de primària, a càrrec de la Fundació Ginac.

> Xerrades de sensibilització per als alumnes de 1r d'ESO, a càrrec del SIEI Narcís Oller.

 

VALLS · 21 DE NOVEMBRE DE 2022