Valls comença la temporada de calçotades amb l’arrencada simbòlica del primer calçot

Valls comença la temporada de calçotades amb l’arrencada simbòlica del primer calçot

221128CalcotdeValls

L’arrencada simbòlica del primer calçot ha obert oficialment la temporada de calçotades de Valls. Gessamí Caramés, pastissera, barista, escriptora i presentadora del programa Cuines de TV3 des de 2017, ha sigut com a nova Amiga de l’Autèntica Calçotada, l’encarregada d’arrencar el primer calçot en un dels camps dels agricultors de la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls, entitat que vetlla per la qualitat d’aquest típic i singular producte vallenc.

Caramés, nascuda a l’Ametlla de Mar el 1992, és graduada en Comunicació Audiovisual per la URV i ha desenvolupat la seva carrera en el món de l’hoteleria i restauració, especialitzant-se en l’elaboració d’originals begudes amb cafè i postres. Ha treballat en diversos restaurants, alguns d’alta cuina com el del cuiner basc Martín Berasategui, i col·labora en el negoci pastisser de la seva família. El 2017 es va incorporar com a copresentadora del programa Cuines de TV3 on s’ha fet popular pels seus postres. El 2021 va publicar el seu primer llibre sobre postres i receptes essencials de pastisseria, «Meleta de romer», nom amb el que ha batejat també el restaurant que recentment ha obert a l’Ametlla de Mar.

Enguany, l’arrencada del primer calçot de la temporada no ha anat de la Jornada Gastronòmica del Calçot que se celebrava a Valls al novembre. Per a la nova temporada, l’organització de la Jornada ha decidit traslladar-la al dissabte 28 de gener, sumant així l’activitat a un cap de setmana gastronòmic intens al voltant del calçot com és el Mercat de la Calçotada i en especial la Gran Festa de la Calçotada.

 

VALLS · 26 DE NOVEMBRE DE 2022