L’Ajuntament de Valls ofereix un segon casal lingüístic a l’alumnat nouvingut per reforçar-li el català

L’Ajuntament de Valls ofereix un segon casal lingüístic a l’alumnat nouvingut per reforçar-li el català

És per a xiquets i xiquetes de 6 a 12 anys i es farà durant la primera setmana de gener a l’Escola la Candela, com ja s’hi va organitzar per Setmana Santa en la primera edició

L’Ajuntament de Valls ha organitzat per Nadal un segon casal lingüístic de català per a xiquets i xiquetes de 6 a 12 anys nouvinguts que necessiten un reforç. Es farà en horari matinal del dilluns 2 al dijous 5 de gener de 2023 a les instal·lacions de l’Escola la Candela. S’ha ofert a l’alumnat d’educació primària de totes les escoles de Valls i ha tingut molt bona acollida, com ja va succeir amb la primera edició del casal, celebrada per Setmana Santa.

El casal lingüístic és una iniciativa de la Regidoria d’Educació i Política Lingüística en el marc del Pla Educatiu d’Entorn de Valls. La finalitat és oferir un servei educatiu a aquells xiquets i xiquetes de 6 a 12 anys de procedències diverses que fa poc temps que han arribat a la ciutat, perquè tinguin l’oportunitat de reforçar el català durant els dies de vacances escolars i, d’aquesta manera, puguin iniciar el segon trimestre amb més garanties. Així s’afavoreix la igualtat d’oportunitats d’aquest alumnat en l’àmbit educatiu.

El casal ofereix unes 50 places i es cobriran totes, per la qual cosa la regidoria ha sol·licitat als centres educatius de Valls que tan sols derivin al casal aquells nens i nenes que considerin que poden beneficiar-se més del recurs docent. A diferència d’altres casals, aquest té la particularitat que, més enllà del lleure o l’aprenentatge a través del joc, el seu principal objectiu és el reforç i la pràctica de la llengua catalana per afavorir la cohesió social i l’adaptació dels xiquets i les xiquetes al municipi que els ha acollit.

221213Casal

 

VALLS · 13 DE DESEMBRE DE 2022