L’Associació d’Empresaris i VallsGenera aconsegueixen una subvenció per fer una diagnosi i un pla d’acció per reforçar el paper estratègic del polígon industrial de Valls

L’Associació d’Empresaris i VallsGenera aconsegueixen una subvenció per fer una diagnosi i un pla d’acció per reforçar el paper estratègic del polígon industrial de Valls

050123ConveniAssem

 

> La realització d’aquest estudi és un dels objectius principals que es va marcar la junta de l’ASSEM en aquesta nova etapa i ha estat una llarga reclamació.

> Aquest projecte ha de servir de palanca per a la resta de projectes que s’estan treballant des de l’ASSEM per tal de poder tenir un polígon en condicions òptimes per al desenvolupament de l’activitat empresarial.

La Sra. Rosa M. Rovira, presidenta de l’Institut de Desenvolupament Local Vallsgenera i el Sr. Francesc Moix, president de l’Associació d’empresaris del Polígon Industrial de Valls han signat aquest matí el conveni de col·laboració per la realització de la diagnosi i el pla d’acció per la millora de l’estat actual de la zona industrial de la capital de l’Alt Camp, en un acte que ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré. Ambdues parts impulsaran el projecte “Diagnosi de l’estat actual del Polígon Industrial de Valls i pla d’acció per la seva dinamització” per tal de conèixer la situació actual i elaborar un programa per consolidar i reforçar el paper estratègic per a la generació d’ocupació i desenvolupament socioeconòmic de l’Àrea de Valls d’una de les zones industrials més importants de Catalunya.

La realització d’aquest estudi és un dels objectius principals que es va marcar la junta de l’ASSEM en aquesta nova etapa i ha estat una llarga reclamació que, finalment, es podrà dur a terme gràcies a una subvenció obtinguda de la Generalitat i la Unió Europea i el de l’IMDL Vallsgenera.

Aquest estudi serà executat per una entitat experta en la gestió de polígons industrials com és la UPIC (Unió de Polígons Industrials de Catalunya). Es vol fer especial incís en la participació en l’elaboració d’aquest projecte de les empreses ubicades al Polígon Industrial de Valls per tal que exposin les seves necessitats i inquietuds respecte a la situació actual i futura del Polígon.

Els principals eixos d’aquest estudi i pla d’acció seran:
1. Avaluar l’estat actual de les infraestructures i serveis del Polígon Industrial de Valls i proposar millores en base a actuacions desenvolupades a altres polígons de l’Estat.
2. Conèixer el conjunt de les empreses del Polígon Industrial i els sectors d’activitat econòmica més importants.
3. Involucrar a les empreses del Polígon Industrial en l’elaboració i la implantació del pla d’acció per a la millora.
4. Detectar les necessitats concretes de les empreses i poder elaborar una estratègia de millora per al polígon el màxim de transversal possible.
5. Convertir el Polígon Industrial de Valls en un Polígon eco-sostenible de referència.
6. Posicionar el Polígon Industrial de Valls com a motor de generació econòmica i d’ocupació per la ciutat i l’àrea de Valls i l’Alt Camp.

Aquest projecte ha de servir de palanca per a la resta de projectes que s’estan treballant des de l’ASSEM per tal de poder tenir un polígon en condicions òptimes per al desenvolupament de l’activitat empresarial. Per tal de poder materialitzar aquests projectes i que siguin rellevants s’anima a totes les empreses del Polígon Industrial de Valls a sumar-se i associar-se a l’ASSEM.

Amb més de 3,5 milions de metres quadrats i més de 350 empreses, el polígon de Valls és una de les principals zones industrials de Catalunya, amb accessos directes al Port de Tarragona, estació del TGV i aeroport i connectat també amb les autopistes AP-7 i AP-2 i l’autovia A-27. El polígon compta amb companyies líders de sectors industrials estratègics com l’automoció, química, paper, logística i alimentació, a més d’un diversificat teixit de petites i mitjanes empreses de tots els àmbits econòmics i de serveis.

VALLS · 05 DE GENER DE 2023