Valls promou el lleure educatiu amb activitats en família d'art sostenible, cultura popular i descoberta de la ciutat

Valls promou el lleure educatiu amb activitats en família d'art sostenible, cultura popular i descoberta de la ciutat

El Pla Educatiu d’Entorn ofereix tallers didàctics i lúdics de manera gratuïta i amb inscripció prèvia els dissabtes 21 de gener, 25 de febrer i 18 de març.

>El programa estrena logotip coincidint amb l’inici del 2023 amb la voluntat d’esdevenir un referent en lleure educatiu per als centres escolars i les famílies.

230110

La regidoria d’Educació i Política Lingüística de l’Ajuntament de Valls, per mitjà del Pla Educatiu d’Entorn (PEE), organitza un nou cicle d’activitats en família els dissabtes 21 de gener, 25 de febrer i 18 de març amb la intenció d'acostar el lleure educatiu als nens i les nenes a través de tallers didàctics gratuïts i amb prèvia inscripció, que els permetran aprendre i alhora divertir-se. L’art amb materials reciclats, la cultura popular i la festa i la descoberta de la ciutat són les temàtiques escollides per a les activitats d’hivern, pensades per a xiquets i xiquetes a partir dels 3 anys de cara a aquest segon trimestre del curs escolar.

Aquests tallers són activitats gratuïtes obertes a totes les famílies i neixen amb la intenció d'oferir noves propostes de lleure educatiu i familiar a Valls que despertin en els xiquets i les xiquetes l’esperit crític i la curiositat per diferents disciplines que esdevenen un reforç formatiu. Coincidint amb la nova programació trimestral en aquest inici del 2023, el PEE estrena logotip amb la voluntat d’actualitzar la seva imatge i projectar-se amb més impuls entre la comunitat educativa de Valls i les famílies per esdevenir un referent en lleure educatiu.

El cicle d’hivern començarà el 21 de gener amb un taller artístic en família per a nens i nenes a partir dels 4 anys, en el qual es crearà una escultura inflable sostenible, amb materials reciclats, repensats i reutilitzats. Així, cada família haurà de portar 20 bosses de plàstic que hagi recollit per a poder-les reutilitzar. Es farà a la plaça del Torrent del Titit a les 10:30h.

El dissabte 25 de febrer a les 10:30h, tindrà lloc la segona activitat del trimestre a la seu de la Unió Anelles de la Flama (UAF), al carrer dels Garrofers del barri de Sant Josep Obrer. Els xiquets i xiquetes a partir dels 3 anys podran descobrir i conèixer els elements festius de l’entitat i de la festa de Sant Joan amb un taller de cultura popular.

Finalment, el 18 de març es farà una activitat per a tota la família que servirà per conèixer la ciutat. Així, la gimcana familiar ‘Els tresors amagats de Valls’ sortirà de la plaça U d’Octubre a les 11:00h i recorrerà carrers i places.

En totes tres activitats, cal inscripció prèvia trucant al telèfon 977 63 60 04, ja que les places són limitades. Són gratuïtes i estan pensades per fer-les conjuntament en família. Cal que sempre hi hagi una persona major d'edat per acompanyar les nenes i els nens.

Els Plans Educatius d’Entorn són una proposta educativa innovadora que vol donar resposta a les múltiples mancances formatives de la nostra societat. Són instruments per donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives dels membres més joves, coordinant i dinamitzant l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves. S’adrecen a tot l’alumnat, i a tota la comunitat educativa, però amb una especial sensibilitat pels sectors socials més desafavorits.

Descarregar cartell activitats formatives

Descarregar nou logotip Pla Educatiu Entorn