La Ruta de tapes de Valls inclou per primera vegada una tapa sense gluten

La Ruta de tapes de Valls inclou per primera vegada una tapa sense gluten

El regidor de Comerç i Turisme, Òscar Peris, el delegat de l'Associació Catalana de Celíacs, Gabriel Plana, i el representant de l'Associació de Restauradors de Valls van presentar ahir dimarts la tapa sense gluten que s'ha inclòs en aquesta edició de la Ruta de Tapes de Valls. La iniciativa, fruit d'un acord entre les tres parts, ha facilitat que per primera vegada hi hagi una tapa apta per a celíacs en aquest esdeveniment vallenc.

La tapa és un “Tàrtar de salmó amb crema de iogurt” elaborat per l'Associació de Restauradors i que estarà a disposició dels interessats en tastar-la en dos estands de la seu de la Ruta de Tapes a la Vil·la Romana els dies 17, 18 i 19 de juny. Aquesta tapa inclou els següents ingredients: salmó, salmó fumat, cogombrets, tàperes, ceba, iogurt i anet. El col·lectiu celíac també podrà combinar la tapa amb una cervesa sense gluten.

El representant vallenc de l'Associació Catalana de Celíacs, Gabriel Plana, ha valorat molt positivament que s'hagi inclòs una oferta de tapa sense gluten a la ruta i ha qualificat de “punt d'inflexió” aquest fet ja que obre la porta a seguir treballant perquè la restauració vallenca inclogui cada cop més plats aptes per a les persones amb intolerància al gluten.

Per la seva part, el regidor de Comerç i Turisme, Òscar Peris, ha volgut remarcar que la inclusió de la tapa apta per a celíacs dóna compliment al compromís assolit per l'Ajuntament de Valls a través de la moció aprovada pel Ple al mes de març passat on, entre altres disposicions, el consistori es comprometia a introduir una oferta gastronòmica per a celíacs en els actes i esdeveniments que organitzés.

Descarrega't el fulletó de la ruta de tapes on s'inclou la tapa número 17 sense gluten

Descarrega't una fotografia de la roda de premsa

15 de juny de 2016