El Patronat Municipal d'Esports prepara una nova edició de la caminada popular

El Patronat Municipal d'Esports prepara una nova edició de la caminada popular

Per segon any consecutiu la caminada serà solidària amb l’Associació AFASIT que treballa en contra dels abusos sexuals a menors

> L'activitat tindrà lloc el 26 de febrer i portarà a la gent que hi participi fins a Puigpelat

230207Caminada

Tot a punt per una nova edició de la caminada popular, una de les activitats impulsades pel Patronat Municipal d'Esports tradicionalment més multitudinària, i que enguany celebra la catorzenaedició. L'activitat està organitzada per l’Ajuntament de Valls, el Patronat d’Esports de Valls i l’Ajuntament de Puigpelat, i compta amb la col·laboració del Consell Comarcal de l'Alt Camp, BonArea, les entitats senderistes vallenques, K+ i Secció de muntanya AAEET, Pius Hospital de Valls, l'Associació Afasit, Adernats, Consell Esportiu de l'Alt Camp, i Fleca Flaqué, tindrà lloc diumenge 26 de febrer i portarà els i les participants fins a Puigpelat.

La catorzena edició de la caminada popular, amb un desnivell acumulat de 50 metres, preveu un itinerari totalment pla, de 14 quilòmetres i 300 metres que arribarà fins a Puigpelat i es calcula que es pugui completar aproximadament en unes 4 hores. La sortida de la caminada s'efectuarà a les nou del matí davant la zona esportiva del Fornàs. Hi haurà una zona d'avituallament a Puigpelat i l'arribada tindrà lloc al mateix punt de sortida.

Concretament, el recorregut de la caminada començarà a la zona esportiva del Fornàs i s’enfilarà cap al Camí d’Alió, Torrent del Catllar, Camp d’aviació, Alió, seguir pel camí d’Alió a Puigpelat i arribada a Puigpelat. Pel que fa a la tornada, carrer Nou fins Pi de Puigpelat, torrent dels Caus, Urbanització La Bovera, creuar la via del tren N-240, torrent del Catllar, i arribada a Valls.

Per segon any consecutiu la caminada serà solidària amb l’Associació AFASIT, es proposa una col·laboració voluntària de 5€ per persona i 10€ per família. L’Associació AFASIT neix per oferir un acompanyament a les famílies amb menors que han patit abusos. Segons l’OMS, 1 de cada 5 infants pateix, ha patit o pot patir abusos sexuals infantils, el 74% d’aquests són intrafamiliars o de l’entorn més proper, cosa que complica el seu desvetllament. A Tarragona, actualment, hi ha més de 400 denúncies. Cal tenir en compte que només es denuncia un 15% dels casos. L’associació impulsa diferents accions com campanyes de sensibilització, tallers i xerrades als centres educatius, formació a professionals i oferir un espai jurídic especialitzat per al procés penal.

Les inscripcions ja estan obertes i es poden realitzar, fins al 23 de febrer, a través del web www.pmevalls.cat o presentant la butlleta d'inscripció al CEM El Fornàs (passeig President Tarradellas, 2-6) o a les oficines del Patronat Municipal d'Esports (carrer Prat de la Riba, 15-17).

 

VALLS ·7 DE FEBRER 2023