L'Ajuntament de Valls promou el control de la diabetis amb un nou cicle de tallers formatius

L'Ajuntament de Valls promou el control de la diabetis amb un nou cicle de tallers formatius

> Entre avui i el 29 de març, se celebraran dotze sessions sobre aspectes com l'alimentació, la medicació, la prevenció de les conseqüències, l'activitat física i la gestió emocional

230220

El Grup de Treball de Salut Comunitària de Valls inicia avui 20 de febrer una nova edició del cicle de tallers sobre “La diabetis, una malaltia que pots controlar”, que finalitzarà el 29 de març. La bona acollida aconseguida en els anys anteriors ha consolidat una iniciativa que sorgeix d’aquest grup de treball de la Regidoria d’Acció Comunitària, Participació i Igualtat i compta amb la participació de personal sanitari i tècnics de l’Equip d’Atenció Primària Doctor Ignasi Sarró de Valls, el Pius Hospital de Valls, el Patronat Municipal d'Esports, l’Institut Pere Mata i les farmàcies vallenques, amb el suport i la coordinació del Pla Local d’Acció Comunitària Inclusiva de Valls (PLACI).

El projecte s’impulsa, any rere any, com a iniciativa municipal fruit del treball en xarxa dels diferents agents de la ciutat, tenint en compte el gran nombre de persones que pateixen diabetis. Està alineat amb l’objectiu general de la regidoria de treballar la salut comunitària des del punt de vista de la prevenció, per millorar la salut col·lectiva de la ciutadania a llarg termini i com una aposta prioritària de ciutat.

Avui se celebra el primer dels sis tallers programats fins el 29 de març, que es faran a l’aula 3 de les instal·lacions de Vallsgenera i cadascun d’ells en doble sessió (matins de 10 a 12h i tardes de 16 a 18h). Les dotze sessions tenen com a objectiu millorar la salut i la qualitat de vida de les persones que pateixen diabetis donant eines per fomentar estils de vida saludables i prevenir problemes de salut relacionats. L’educació constitueix la base fonamental del maneig de la diabetis i, per això, es comptarà amb diverses sessions pràctiques i participatives sobre aspectes com l'alimentació, el control de la diabetis, la medicació, la prevenció de les conseqüències, l'activitat física i la gestió emocional.

Les inscripcions a aquests tallers es poden realitzar al CAP Valls Urbà (carrer Vallvera, 8), al Pius Hospital (plaça de Sant Francesc, 1) o trucant al telèfon 977 63 60 24.