Valls s’adhereix a l’Agenda Digital dels Municipis de Catalunya, impulsada per Localret

Valls s’adhereix a l’Agenda Digital dels Municipis de Catalunya, impulsada per Localret

L'agenda té com a objectiu articular la transformació digital dels municipis per fer més eficient la gestió dels recursos públics

L'Ajuntament de Valls ha formalitzat la seva adhesió a l’Agenda digital dels Municipis de Catalunya, impulsada pel consorci Localret i formada per les administracions locals de Catalunya. L’agenda té per objectiu articular la transformació digital dels municipis adherits per fer front als reptes de present i futur, per assolir majors cotes de qualitat en els serveis oferts, eficiència en la gestió dels recursos públics i satisfacció de la ciutadania i les empreses en la seva relació amb l'administració.

La missió de l’Agenda és la d’acompanyar els ajuntaments en la transformació digital dels seus pobles i ciutats, i la iniciativa està composta per 880 dels 947 municipis de Catalunya, les quatre diputacions, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i vint-i-dos consells comarcals.

L’Agenda digital vol ser un instrument que faciliti la concreció d'estratègies, plans i projectes de transformació digital de manera conjunta i compartida dels municipis. En aquest sentit, marca estratègies per promoure que, des de l’àmbit local, s’articulin agendes compartides per a la transició digital dels municipis, de forma sostenible, que contribueixin a desenvolupar respostes innovadores més eficaces per als reptes. 

D’aquesta manera, l’Agenda té una triple funció. En primer lloc, ser un instrument promotor i facilitador per a la concreció d’estratègies, plans i projectes de transformació digital; proporcionar als ajuntaments una visió de conjunt i global dels elements que intervenen en el salt digital dels municipis, des d’un enfocament complert i integrador; i, en tercer lloc, ser l’espai de trobada, coordinació i priorització dels reptes i necessitats dels municipis per a la digitalització global des de l’impuls municipal.

 

VALLS · 23 DE FEBRER DE 2023