23 anys d’Espai de l’Estudiant a Valls

23 anys d’Espai de l’Estudiant a Valls

>El proper 9 i 10 de març, la Sala Kursaal acollirà una nova edició de l’Espai de l’Estudiant 

>L’oferta d’expositors ha tornat a batre un nou rècord, passant de 52 a 61, un 20% més de centres i serveis a la joventut

Sota el lema “El teu futur comença aquí”, la Sala Kursaal de Valls és novament el marc de l’Espai de l’Estudiant, la fira dels estudis i de la formació de les comarques de Tarragona organitzada pel Consorci Prouniversitari Alt Camp/Conca de Barberà, que presenta durant dos dies tota l’oferta formativa a nivell universitari de Catalunya, així com cicles formatius, estudis de postgrau, turisme, finances, disseny, màrqueting, cinema, moda, fotografia, formació professional, idiomes, .... i un llarg etcètera acompanyat d’altres recursos per a joves, informació sobre beques, allotjaments, ... Aquesta nova edició de l’Espai de l’Estudiant, i ja en van 23, compta també amb  l’acompanyament de professionals del Consell Interuniversitari de Catalunya, dels Serveis Educatius i Equips d’Atenció Psicopedagògica del Departament d’Ensenyament, de la Direcció general de Joventut, de l’Agència Catalana de Joventut i del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya per ajudar en totes aquelles qüestiones relacionades amb emprenedoria, orientació professional, recerca de feina, etc. El matí de dijous i divendres les visites són concertades amb els centres educatius. El dijous a la tarda de 15.30h a les 19h, l’Espai es pot visitar lliurement per part d’alumnes, mares, pares, educadors i aquelles persones que vulguin ampliar els seus estudis per millorar el seu currículum o les seves capacitats.

Per aquest 2023, l’oferta d’expositors ha tornat a batre un nou rècord, passant de 52 a 61, un 20% més de centres i serveis a la joventut que confien en el model de l’Espai de l’Estudiant i el que és més important, que confien en el nostre territori i en el seu potencial per a captar talent. Però no només ha augmentat en expositors, sinó que d’acord amb les previsions els centres visitants que s’han inscrit en aquesta nova edició són també un 25% més que l’any passat, el que suposa retornar i sobrepassar les xifres anteriors a la pandèmia. 

L’organització de l’Espai de l’Estudiant recau en el Consorci Pro universitari, que forma part de l’Institut d’Estudis Vallencs, una associació cultural de caràcter no lucratiu amb més de 60 anys d’història a Valls, la capital de l’Alt Camp. L’Espai de l’Estudiant situa durant uns dies aquesta població en el centre de la formació i l’educació de les comarques del sud de Catalunya. La ciutat disposa de prou atractius i al·licients per ser visitada i gaudida, i aquesta fira n’és un més que ajuda a posicionar-la com una de les grans ciutats de l’interior. 

Per dur a terme aquest esdeveniment, el Consorci compta amb l’acompanyament constant i imprescindible de l’Ajuntament de Valls, que aporta una bona part dels recursos d’infraestructures i personal de suport, però també de la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya, així com de patrocinadors privats que creuen en aquest model i que veuen en la celebració d’un esdeveniment d’aquestes característiques a la capital de l’Alt Camp una oportunitat per a pensar el territori en una lògica més global, no sempre centralitzada en els grans pols urbans de la demarcació.

És justament aquesta idea de descentralització i proximitat la que va impulsar la creació de l’Espai de l’Estudiant l’any 2001. Per la sala Kursaal de Valls han passat al llarg d’aquest temps molts estudiants que en alguns casos, ara formen part dels equips docents que acompanyen els joves estudiants a l’Espai, o fins i tot que els informen com a expositors, una realitat que l’organització veu com el reflex dels valors que volen que imperin en aquesta fira, i molt més després de les edicions 2020 i 2021, plenament marcades per la covid19: la constància, la resiliència, l’adaptació, la buscada complicitat amb els companys de camí, la convicció en allò que es fa i, especialment, la capacitat de viure les situacions com si fossin noves, però comptant amb l’experiència dels anys anteriors, que ajuda a que no defalleixi la motivació per organitzar un nou Espai de l’Estudiant, i ja en van vint-i-tres!  VALLS · 27 DE FEBRER DE 2023