L'Ajuntament, hotels i establiments d'alimentació s'uneixen en la nova gastroruta «Sabors de Valls»

L'Ajuntament, hotels i establiments d'alimentació s'uneixen en la nova gastroruta «Sabors de Valls»

> El projecte és tot un recorregut gastronòmic de proximitat a través dels aliments i productes autòctons com la llonganissa de Valls, la salsa de calçots, el pa de pagès o dolços típics, vins i vermut

> Amb el lema «A Valls, tomba i tasta!», 21 establiments participen a la nova gastroruta que, per tan sols 10 euros, permetrà fer 10 tastos i oferirà descomptes per la compra de productes

> Els tiquets es poden adquirir ja a partir d'aquest dimecres 1 de març a l'Oficina Municipal de Turisme i als hotels de Valls

>Més informació

Valls ofereix una gran diversitat de productes alimentaris propis de la ciutat i de tota la comarca de l’Alt Camp. És per aquest motiu que l’Ajuntament, el sector hoteler i 21 establiments d’alimentació vallencs s’han unit per impulsar la nova gastroruta «Sabors de Valls». Amb el lema «A Valls, tomba i tasta», aquest és un itinerari gastronòmic per la ciutat que convida a descobrir els sabors més autèntics de Valls i comarca. 

Tot fent una passejada per la ciutat es podran conèixer els actius agroalimentaris autòctons del territori, aquells més icònics i que s’identifiquen amb Valls. La llonganissa de Valls, la salsa de calçots, el pa de pagès o dolços típics, vins i vermut, fruita seca són alguns dels productes que es podran tastar en aquesta primera gastroruta.

230228SaborsdeValls

Els comerços adherits a la ruta són establiments amb elaboració pròpia o especialitzats en productes de proximitat. En concret, participen a «Sabors de Valls», Agrobotiga de la Cooperativa, Bodega Solé, Ca Santiago, Ca La Vicky, Cafès Líder, Cal Cesc, Cansaladeria Batalla, Cansaladeria Bonet, Cansaladeria Pons, Cansaladeria Queralt, Dolça Fantasia, DO Tarragona, El Rebost de la Conxita, Forn de Pa Manel, La Bajoca (Grup de Consum), La Providència, Magatzem del Vermut, Organolèptics, Paqui Güell, Pastisseria Santacana i Pastisseria Valls. Tots aquests establiments estan identificats amb el distintiu de la ruta «Sabors de Valls.»

La ruta consta de 10 tastos que es poden bescanviar indistintament i sense límit temporal a qualsevol dels establiments adherits a un preu de 10€. A més, diversos comerços oferiran descomptes de fins al 15% en el moment del tast. Els tiquets es poden adquirir ja a partir d'aquest dimecres 1 de març a l'Oficina Municipal de Turisme, al Felix Hotel i l’Hotel Class. Amb l’adquisició del tiquet s’obsequiarà a més amb una bossa regal amb l’objectiu que els participants a la ruta, a més de fer els tastos, puguin també comprar els productes dels diferents establiments.

 

La gastroruta «Sabors de Valls»

La ruta proposa un itinerari pels comerços vallencs amb productes d’elaboració pròpia o de proximitat:

 

1. Agrobotiga de la Cooperativa. La Cooperativa Agrícola de Valls és la més antiga de Catalunya, data de l’any 1888. Un dels seus productes estrella és l’oli d’oliva amb denominació d’origen Siurana, així com la fruita seca i els vins. Tast: ampolla d’oli d’oliva. Plaça del Carme, 4. De dilluns a dissabte de 9h a 13h.

 

2. Bodega Solé. Celler amb més de 40 anys de trajectòria dedicada a la venda de vins i licors a granel i fruita seca. Tast: ampolla i tast de vi a granel. Carretera de Montblanc, 24. De dimarts a dissabte de 10 a 13 h.

 

3. Ca Santiago. És una carnisseria i cansaladeria de Valls, fundada el 1964. S’hi poden trobar aliments de primera qualitat al millor preu. Elaboren botifarres i secallona de forma artesanal. Tast: Botifarra blanca i negra i secallona. Carretera de Montblanc, 1. De dilluns a dissabte de 10 a 13 h i de 17 a 20 h.

 

4Ca La Vicky. Fruita fresca de proximitat. Pesca salada, confitats, envinagrats i conserves per als paladars més exigents. Tast: Capritxos d’envinagrats. Carrer Peixateria, 17. De dilluns a dissabte de 10 a 13 h. 

 

5. Cafès Líder. Torradors artesans de cafè des del 1950. Hi trobareu els millors cafès d’origen d’arreu del món. Tast de cafès o tes. Carrer Nou, 6-8. De dilluns a dissabte de 10 a 13h.

 

6. Cal Cesc. Forn de pa i pastisseria artesana especialitzada en coques salades de diferents varietats. Tast: Coca salada / tast pastisseria. Descompte del 5% en les compres. Carrer Abat Llort, 22. De dilluns a diumenge de 10 a 13 h.

 

7. Cansaladeria Batalla. Des de 1900 aquesta cansaladeria tradicional regentada per la tercera generació ofereix llonganissa de Valls, de calçot i botifarra blanca i negra. Tast de botifarres de Valls. Carrer del Carme, 11. De dimarts a dissabte de 10 a 13 h.

 

8. Cansaladeria Bonet. Des de 1954, ofereix varietat en cansaladeria artesana. Especialitzada en botifarra negra i blanca i llonganissa. El 1996 Joan Bonet va rebre el Diploma de Mestre Artesà Alimentari. Tast de botifarra blanca o negra de Valls. Descompte del 10% en les compres. Plaça de l’Oli, 1. De dimarts a dissabte de 10 a 13 h.

 

9. Cansaladeria Pons. Especialitzats en carns fresques i elaborades de porc, delicatessen, selecció d’ibèrics, productes fumats i formatges. Tast: una secallona artesanal. Carrer Abat Llort, 8. De dilluns a dissabte de 10 a 13 h.

 

10. Cansaladeria Queralt. Mantenen, des del 1970, la tradició familiar d’elaboració artesana. Disposen d’una gran varietat de productes artesans. Especialitzats en elaboració pròpia de llonganissa, botifarra blanca i negra i cigaletes. Tast: Botifarra blanca, negra o cigaletes (secallona de porc ibèric). Descompte del 5% en les compresPlaça de l’oli, 16. De dilluns a dissabte de 10 a 13 h.

 

11. Dolça Fantasia. Pastisseria d’elaboració pròpia que prioritza el producte de proximitat i els dolços de qualitat. La pastisseria i l’alimentació sana i natural també poden anar de la mà. Tast: Minicupcake o trufa d’avellana. Descompte del 5% en les compres. Carrer Avenir, 26. De dimarts a dissabte de 10 a 13 h.

 

12. DO Tarragona. Consell Regulador de la Denominació d’Origen Tarragona. Vins amables amb essència mediterrània elaborats al Camp de Tarragona i la Ribera d’Ebre des de fa segles. Tast de vi de la DO Tarragona. Descompte del 15% en les compres. Carrer de la Cort, 41. De dilluns a divendres de 10 a 14 h.

 

13. El Rebost de la Conxita. Alimentació especial i casolana sense gluten per emportar. Plats 100% sense gluten i casolans. Croquetes, canelons, mandonguilles, arrossos i postres. Tast: Salsa de calçots artesanal, sense fruits secs i sense gluten. Carrer Abat Llort, 26. De dimecres a diumenge de 10 a 14 h.

 

14. Forn de Pa Manel. Des de 1972 ofereix varietat en fleca i pastisseria d’elaboració artesana. Disposa de cafeteria i serveix esmorzars i berenars. Tast: croissant dolç/ coca de forner. Descompte del 5% en les compres. Carrer de la Cort, 16. De dilluns a dissabte de 10 a 13h.

 

15. La Bajoca, Grup de Consum. Productes ecològics, de proximitat i de comerç just. Treballen en relació directa amb les productores, les veritables protagonistes. Hi podem trobar un gran ventall de productes de la terra: formatges, vins, melmelades… Tast: Tast de bombó de garrofina i fruits secs. Descompte del 10% en les compres. Carrer de la Carnisseria, 23. De dimarts a divendres de 9 a 14 h i de 17 a 19.30 h i dissabtes de 9 a 14 h.

 

16. La Providència. Productes de proximitat i de temporada. Vi, formatge i cervesa artesana dels Països Catalans. Un espai de trobada on gaudiràs d’experiències gastronòmiques al cor del Barri Antic de Valls. Tast: Vi Km0. Descompte del 5% en les compres. Carrer del Forn Nou, 13. De dimarts a dissabte de 18 a 23 h i dissabte i diumenge també d’11 a 15 h.

 

17. Magatzem del Vermut. L’any 1949, Josep Bellod va fer la primera recepta escrita del Vermut Montseta. El Montseta és història, tradició, combinació d’espècies i s’elabora seguint la recepta original del mestre creador del vermut negre. Tast: Vermut i patates xips. Carrer Peixateria, 19. De dimarts a dissabte de 10 a 13.30 h.

 

18. Organolèptics. A l’Organolèptics prometen fer vibrar els vostres sentits amb productes de proximitat de gran qualitat. Us hi atreviu? Tast de formatge artesà amb fruita de temporada. Plaça del Portal Nou, 7. De dijous a dissabte de 19 a 23 h.

 

19. Paqui Güell. Pollastreria i cansaladeria familiar amb 60 anys d’història dedicada a l’aviram i altres productes càrnics. També elaboren llonganissa i salsa de calçots casolana. Tast: Llonganissa seca artesana. Salsa de calçots casolana (en temporada). Plaça de l’oli, 9. Divendres i dissabte de 10 a 13 h.

 

20. Pastisseria Santacana. Des de 1956 ofereix varietat en pastisseria i bomboneria. El producte estrella són els Petonets de Valls. Tast: Petonets / Encenalls. Carrer de la Cort, 18. De dimarts a diumenge de 10 a 13 h.

 

21. Pastisseria Valls. Ca les Taronges va néixer l’any 1901 de la mà de Pere Ollé i la seva botiga de confits. El renom de la Pastisseria Valls encara perdura i també ho fa la seva forma d’elaborar dolços de qualitat. Especialitzats en xocolates i bombons. Tast: Enxanetes / bombó de calçot. Descompte del 5% en les compres. Carrer de Sant Antoni, 58. De divendres a diumenge de 10 a 13 h.

 

 

VALLS ·28 DE FEBRER DE 2023